Fındık için özel gübre

Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birliği Müdürü Ergin Çubukçu, yüksek verim, kaliteli ürün için fındık üreticilerinin mutlaka çotanak gübresi kullanması gerektiğini bildirdi.Çubukçu, yaptığı yazılı açıklamada, kaynakları etkin kullanmak ve bilinçl

Fındık için özel gübre

Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birliği Müdürü Ergin Çubukçu, yüksek verim, kaliteli ürün için fındık üreticilerinin mutlaka çotanak gübresi kullanması gerektiğini bildirdi.

Çubukçu, yaptığı yazılı açıklamada, kaynakları etkin kullanmak ve bilinçli tarım yapmak için eski alışkanlıklardan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin, çiftçilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya dönük çalışmalar yaptığına dikkati çeken Çubukçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tarım Kredi Kooperatifleri mal ve hizmetleri zamanında, güvenilir, kaliteli ve uygun şartlarda sağlamayı, ürünlerini pazarlamayı, Türk tarımını çevreye ve doğaya saygılı, sürdürülebilir en üretken sektör yapmayı amaçlar. Bu amaçla 151 yıldır hizmet vermekteyiz. Çiftçilerimizin tarımsal girdi ihtiyaçlarını karşılamak, beklentilerine kalite ve istikrarla karşılık vermek ilk önceliğimizdir. Ortak çiftçilerimize sahip çıkmak ve her an yanlarında olmak görevimizdir. Bu bilinçle mesai arkadaşlarımızla sürekli sahadayız."

Çubukçu, Karadenizli çiftçilere özel yeni bir ürün sunduklarını da vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Fındık Araştırma Enstitüsü ile gübre fabrikalarımızın ürettiği, fındık bitkisine özel 'çotanak gübresi' sadece kooperatiflerimizden temin edilebilecektir. Bu sayede üreticilerimizin yüksek verimli ve üstün kaliteli ürünler elde ederek, gelirlerini artırması hedeflenmektedir. Çotanak gübresi fındık bitkisinin ihtiyacı olan 7 farklı bitki besin maddesini içermesi nedeniyle Türkiye'de üretimi yapılan en zengin içerikli gübredir. Çotanak gübresiyle en az yüzde 20 verim artışı bekliyoruz. Yüksek verim, kaliteli ürün için fındık üreticilerimiz mutlaka çotanak gübresi kullanmalıdır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel