Fındık fiyatları yerinde sayıyor

Kurban Bayramı öncesinde serbest piyasada fiyatı 14 lira 50 kuruştan işlem gören Giresun kalite yağlı fındık, bayramın son günlerinde de aynı fiyattan işlem gördü. Üretici ve tüccarlar haftaya durağan başlayan fındık fiyatlarında birkaç hafta içinde yükse

Fındık fiyatları yerinde sayıyor

Kurban Bayramı öncesinde serbest piyasada fiyatı 14 lira 50 kuruştan işlem gören Giresun kalite yağlı fındık, bayramın son günlerinde de aynı fiyattan işlem gördü. Üretici ve tüccarlar haftaya durağan başlayan fındık fiyatlarında birkaç hafta içinde yükseliş beklentisi içinde.

Keşap'ta fındık tüccarlığı yapan İbrahim Yılmaz, fındığın seçilmeden satılmasının ihracatlarda Türk fındığı adına kötü intiba oluşturduğunu belirtti. Yılmaz, "Rekolte bu sene diğer yıllara göre düşük. Bu sene fındık altın yılını yaşıyor.

Hal böyle iken vatandaş koruğunu çürüğünü fındığın içerisine katıp getiriyor. Ben bu tür fındıkları almıyorum, vatandaş da bana darılıyor. Çürük fındık randımana etki ediyor. Ayrıca getirilen nemli fındık durduğu yerde alfatoksine yol açıyor. Bu fındıklar ihraç edildiğinde kötü bir intiba bırakıyor. Bazen içerisinde çürük ve alflatoksinli fındıklar olduğu için fındık vagonları geri dönüyor.

Bizim hiçbir fındığımızın geri dönmemesi lazım. İspanya sürekli bizim fındığımızı kötüleyip kendi fındıklarını satmaya çalışıyor. Dünyanın en iyi fındığını biz üretirken bu tür çıkar oyunları içerisinde olan ülkelerin ellerine koz vermemeliyiz. İyi fındık her zaman iyi para eder. Ben vatandaşın fındığı benim hoşuma gittiğinde fiyatından biraz daha fazla fiyat veriyorum. Bu sene fındık fiyatında ibre yukarıya doğru olacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel