Fındık fiyatı yeniden yükselmeye başladı

Serbest piyasada geçen ayın sonlarında 15 liraya kadar çıktıktan sonra 13 liraya kadar gerileyen fındık fiyatları, yeniden 14,5 lira seviyelerine yükseldi.Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt, Türkiye'nin yeşil altın

Fındık fiyatı yeniden yükselmeye başladı

Serbest piyasada geçen ayın sonlarında 15 liraya kadar çıktıktan sonra 13 liraya kadar gerileyen fındık fiyatları, yeniden 14,5 lira seviyelerine yükseldi.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Fındık Komitesi Başkanı Evren Enginyurt, Türkiye'nin yeşil altını olarak da bilinen fındığın serbest piyasada yeniden artmaya başladığını söyledi.

Arz-talep durumuna göre fındık fiyatının şekillendiğini belirten Enginyurt, "Önümüzde yeni fındık sezonuna 8-9 ay kadar uzun bir süre var. Yeni hasat zamanına kadar fiyatlar çok değişir" dedi.

Enginyurt, üreticilerin ısrarla fındığını deposunda beklettiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bu konuda üretici de haklı. Ellerinde zaten çok az miktarda ürün bulunmakta. Bu ürününü de yüksek fiyattan satmayı istiyor. Üreticinin beklentisi 20 lira. Üreticiler arasında bu rakam çok konuşuluyor. Bu nedenle üretici, fiyatın 20 lira seviyelerine çıkacağı beklentisinden ürününü satmıyor."

Ekim ayı sonunda 15 liraya kadar yükselen fındık fiyatının kasım ayının ilk haftasında 13 liraya kadar düştüğünü dile getiren Enginyurt, daha sonra beklenen ürünün pazara inmemesi nedeniyle fiyatın 14,5 lira seviyesine yeniden yükseldiğini kaydetti.

HERŞEY ÜRETİCİNİN ELİNDE

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt de fiyatların yeniden yükselmesine sevindiklerini söyledi.

Üreticinin biraz daha sabretmesi halinde fiyatların istedikleri seviyeye ulaşacağını anlatan Cörüt, "Her şey üreticinin elinde. Üretici isterse fiyatın 20 lira olmasını sağlar. Zaten çok düşük rekolte var. Sektör üreticinin elindeki ürüne muhtaç. Herkes bu bilinçle hareket etmelidir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler