"Fındık bölgemizin kahverengi altını”

FATBO Başkanı Ali Feyzi:Fındık, bölgemizin kahverengi altınıdır ve bu altına herkesin sahip çıkması gerekiyor”

"Fındık bölgemizin kahverengi altını”

 Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Feyzi, fındığın bölgenin en kıymetli ürünü olduğunu söyleyerek sahip çıkılmasını istedi. 


FATBO Başkanı Ali Feyzi yaptığı açıklamada, “Fındık manavı arkadaşlarımızın deposunda görülen fındığın yüzde 90’ı köylünündür. Üreticinin emanet diye bıraktığı fındıklardır. Fındığa yatırım yapan insanlar esas lisanslı depoculuk görevini yıllardır fındık manavı arkadaşlarımız yapmaktadır. Bu arkadaşlarımıza her zaman madalyalar verilmektedir. Hiç kimse fındığa yatırım yapmazsa, hiçbir üretici fındığını bekletmezse fındık sistemi çöker. Pazara fındık biranda inerse fındık fiyatları en aşağı seviyelerde olur. Taban fiyatı olmazsa olmazdır ve kesinlikle bu fiyat olmadır. Herkes taban fiyatı uygulamasından memnun olacaktır. Devlet milleti üç beş tekelci firmaya ezdirmemelidir. Fındık bölgemizin kahverengi altınıdır ve bu altına herkesin sahip çıkması gerekiyor” diye konuştu.

"Ülkesine döviz kazandıran köylünün fındığını Avrupa’ya ve dünyanın birçok ülkesine ihraç eden tekelleşmenin içinde olmayan, piyasayı tekelleştirmeye çalışmayan bütün ihracatçılar bizlerin başının tacıdır" diyen Feyzi, sözlerini şöyle tamamladı: "Bizim o ihracatçılara lafımız yoktur. Onlar bu ülkenin baş tacıdır. Fındık satıcısı çok, alıcısı az olan bir üründür. Bu işin ihracatını yapan kişilerin çoğalması gerekiyor. Az kişi oldukları için bu kişiler bir masanın etrafında toplanıyorlar 'fındık almıyoruz' diyorlar ve fındık fiyatları buna bağlı olarak düşüyor. Devletin de bir müdahale alımı olmadığı için maalesef sıkıntılar çekiyor piyasalar. Üreticilerin hakkını kimse yememeli ve yemeye de teşebbüs etmemelidir.”
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel