Fındığa Kurtlar Vadisi benzetmesi

Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, fındık üzerinde Kurtlar Vadisi filminin senaryosu gibi oyun oynandığını söyledi.Ordu Gazeteciler Derneği'nde bir açıklama yapan Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, fındıkta adeta 'önüne gelenin' konuştuğu gibi durum

Fındığa Kurtlar Vadisi benzetmesi

Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, fındık üzerinde Kurtlar Vadisi filminin senaryosu gibi oyun oynandığını söyledi.

Ordu Gazeteciler Derneği'nde bir açıklama yapan Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı, fındıkta adeta 'önüne gelenin' konuştuğu gibi durum ortaya çıktığını, bilimsel çalışma olmadan fındık üzerinden açıklama yapan grup yada kişilere üreticinin itibar etmemesi gerektiğini söyledi.

Özellikle rekolte tahmini üzerinde bir takım polemikler yaşandığını belirten Avcı, "Polemiklerin önünü kesmek için önümüzdeki günlerde bir rekolte çalışması yapacağız ve bunu bilimsel verilerle birlikte kamuoyu ile paylaşacağız. Bölge insanının tek geçim kaynağı olan fındıktaki kirli elleri çekilmesini istiyoruz" dedi.

'KURTLAR VADİSİ' BENZETMESİ

Fındık fiyatında yaşanan düşüşte yine kirli ellerin olduğuna dikkat çeken Avcı, ''Kademe kademe, milim milim fındığın üzerindeki senaryoyu hayata geçirdiler.

Hiç ihtiyaç yokken Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) fındığı piyasaya sürmesi de bu oyunun bir parçasıdır. 2012 sezonunda fındığa taban fiyat uydurmaya çalışıyorlar.

Ellerinden geldiğince fındığın fiyatını düşürmeye çalışıyorlar. Avrupa'ya giden fındık ucuz fiyata Hans'ların Coni'lerin midesine çoktan indi. Fındıkta adeta Kurtlar Vadisi gibi oyunlar oynanıyor.

Bunu yapan sektörün içindeki paydaşlara söylüyorum, yazıktır günahtır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel