FİFA heyeti Rize Yeni Şehir'deydi

  FIFA Dünya U20 Kupası Organizasyon Komitesi maçların bir bölümünün oynanacağı Rize Yeni Şehir Stadyumu’nda incelemelerde bulundu. FIFA U20 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Türkiye temsilcisi Süheyl Önen, kontrolünde yapılan incelemelerde FIFA kriterle

FİFA heyeti Rize Yeni Şehir'deydi

 

 FIFA Dünya U20 Kupası Organizasyon Komitesi maçların bir bölümünün oynanacağı Rize Yeni Şehir Stadyumu’nda incelemelerde bulundu. 

FIFA U20 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Türkiye temsilcisi Süheyl Önen, kontrolünde yapılan incelemelerde FIFA kriterlerinde inşa edilen stadyumun maçlara hazır alıp olmadığına bakıldı. İncelemelere FIFA adına, FIFA temsilcisi İnaki Alverez, Çim uzmanı Cherles Handerson, Güvenlik Uzmanı Blaine Buck ve Akreditasyon sorumlusu Kevan Pipe’de katıldı.

Cim uzmanı Cherles Henderson, saha zeminindeki kumun dünyada futbol sahalarında kabul gören en kaliteli kum olduğunu belirtti. Handerson, Rize’nin derelerinden çıkartılan kumun diğer stadyumlarda da kullanılması yönünde rapor hazırlayarak önerine bulunacağını belirtti.

FIFA U20 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Türkiye temsilcisi Süheyl Önen yaptığı açıklamada, bir yıl sonra U20 Dünya Kupası açılış maçının Kayseri’de oynanacağını belirterek Türkiye’de toplam 52 maç oynanacağını sözlerine ekledi. Önen açıklamasında, “Şunda bir problem görünmüyor. Bazı eksiklikler var. Onlarda lig başlayıncaya kadar giderilecek ve turnuva başlangıcında hiçbir eksik olmayacak. Türkiye’ye yakışır bir şekilde FIFA’nın ikinci büyük organizasyonunu gerçekleştireceğiz. Dünya Kupası maçlarından sonra FIFA’nın en büyük organizasyonu budur. Özellikle Türk futbol camiası ve bu sektörde çalışanlar için çok büyük bir deneyim olacak. Daha büyük turnuvalara hazırlık yapabilmemiz ve başarılı olmamız için bu organizasyon önemli” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel