Felaket teğet geçti

Doğu Karadeniz’de etkisi sürdüren şiddetli fırtına ve sağanak yağış Giresun, Rize ve Artvin’de büyük hasara neden oldu. Fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalar, Giresun ve Hopa’da Karadeniz Sahil Yolu’nu ulaşıma kapattı. Giresun’da dalgaların sürüklediği 30

Felaket teğet geçti
Doğu Karadeniz’de etkisi sürdüren şiddetli fırtına ve sağanak yağış Giresun, Rize ve Artvin’de büyük hasara neden oldu. Fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalar, Giresun ve Hopa’da Karadeniz Sahil Yolu’nu ulaşıma kapattı.
 
Giresun’da dalgaların sürüklediği 30 otomobil büyük hasar gördü.
Belediye Başkanı Kerim Aksu, Karadeniz Sahil Yolu’nda her fırtına ve yağmur sonrası aynı sahnenin yaşandığını belirterek, "Bu yol, vatandaşın mal ve can güvenliğini tehdit ediyor. Yol yeniden masaya yatırılmalıdır. Karayolları hatasıyla yüzleşmeli ve bunu düzeltmelidir” dedi.
rizede-saganak-yagis-iha-20140924aw200475-2-t.jpg
 
BÜYÜK HASAR VAR
 
Rize’de etkili olan sağanak yağış nedeniyle dereler taşarken, Ardeşen-Çamlıhemşin karayolunda heyelan meydana geldi. 
 
Güneysu’nun Başköy Köyü’nde taşan dere nedeniyle bahçelerinde mahsur kalan 3 kişiyi jandarma kurtarıdı. Artvin’de ise dereler taştı, birçok noktada su baskınları yaşandı. Arhavi’deki Kaprisya Deresi üzerindeki asma köprüler yıkıldı.
 
Bölge genelinde, dere yataklarına yakın yerleşim birimlerindeki pek çok vatandaş evlerini terk etti. Özellikle kent altyapılarında ciddi hasar oluştu. En büyük teselli ise can kaybı yaşanmaması oldu.
 
1450.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel