Fatih Gedikli cinayetinde MOBESA'lar bozuk mu?

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Ortahisar ilçesi 2’nolu Beşirli Mahallesinde işkence ile öldürülen 28 yaşındaki Fatih Gedikli, cinayetinin ardından olay yerini çeken 70’e yakın MOBESA’nın bozuk iddiasına İl emniyet müdürlüğü valilik üzerinden açıklam

Fatih Gedikli cinayetinde MOBESA'lar bozuk mu?

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Ortahisar ilçesi 2’nolu Beşirli Mahallesinde işkence ile öldürülen 28 yaşındaki Fatih Gedikli, cinayetinin ardından olay yerini çeken 70’e yakın MOBESA’nın bozuk iddiasına İl emniyet müdürlüğü valilik üzerinden açıklama yaptı.

İşte o açıklama

Belirtilen tarihlerde MOBESE kameralarımızda herhangi bir arıza bulunmamakla beraber gerekli görüntü kayıtları alınarak ilgili birimlere soruşturmalarda kullanılmak üzere teslim edilmiştir. MOBESA kameralarımızda hareketli olanlarının kayıtları Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğümüzde bulunan KGYS merkezindeki kayıt ünitelerine yapılmaktadır. Yüksek çözünürlüklü sabit kameralarımızın kayıtları ise MOBESA direklerinde bulunan hard disklerde yapılmaktadır.

Beşirli Mahallesinde meydana gelen konu ile ilgili olay mahalline yakın kameralardan yüksek çözünürlüklü olanının kayıtlarını ve Ayasofya Kavşağında bulunan kameranın kayıtlarını almak amacı ile olay sonrasında anlaşmamız bulunan firma çalışanı ile sepetli araç eşliğinde bahse konu MOBESE direğine çıkmış ve ilgili kayıtlardan hard disklerden alınmıştır. Sistemde meydana gelen arızalar operatörler tarafından anlık olarak takip edilerek en kısa sürede müdahale edilmektedir. Yapılan bu işlemlerin çevrede bulunan vatandaşlar tarafından tamir edildiği şeklinde yorumlanmış olabileceği değerlendirilmektedir.

Sürdürülen genel çalışmalar neticesinde failler tespit edilmiş, adli tahkikat devam etmektedir.

Olayla alakalı diğer haberleri okumak için fotoğraflara tıklayın

1-345.jpg

1-342.jpg

1-343.jpg

1-344.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler