Faruk Kanca'dan önemli açıklamalarda bulundu

Ak Parti İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Faruk Kanca Ak Parti iktidarıyla Trabzon’a yapılan ve yapılması planlanan yatırımlardan söz etti. Kanca Ak Parti iktidarında Trabzon’a çok sayıda yatırımların yapıldığını, parti içindeki uyumlu çalışma

Faruk Kanca'dan önemli açıklamalarda bulundu

Ak Parti İl Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Faruk Kanca Ak Parti iktidarıyla Trabzon’a yapılan ve yapılması planlanan yatırımlardan söz etti. Kanca Ak Parti iktidarında Trabzon’a çok sayıda yatırımların yapıldığını, parti içindeki uyumlu çalışmanın kente ve Trabzon halkına olumlu yansıdığını söyledi.

Başta Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, Ak Parti Trabzon Milletvekillerinin, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun ve Ak Parti Teşkilatlarının Trabzon ve insanı için mesai gözetmeksizin gece gündüz çalıştıkları söyleyen Kanca, Trabzon’un Ak Parti iktidarında yatırım şehri haline geldiğini belirtti.

Kanca ” Trabzon’umuza Zağnos vadisi, Tabakhane vadisi, Narlıbahçe, Pazarkapı mahallesi, Çömlekçi kentsel dönüşüm projeleri, Yavuz Selim Bulvarının %60’nın Ak Parti İktidarı döneminde tamamlanması, Erdoğdu-Kireçhane köyü arası duble yol çalışması, Karadeniz sahil yolunun önemli bir bölümünün bitirilmesi, Beşirli mahallesi ile Uğurlu Köyü arası duble yol çalışması, Akyazı projesi, Kanuni Bulvarı (1. Etap ihalesi yapıldı ve çalışmaları başladı. 2 Etap çalışmaları için 1 katrilyonluk ihalesi yapılmak üzere), Fatih mahallesini Yavuz Selim Bulvarına bağlayan yol, Ahi Evren Kalp Damar Hastanesi, Haçkalı Baba Devlet Hastanesi, Kaşüstü’n de yapılan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Üniversite civarında ve Yomra ilçesi girişinde yapılan çok sayıda modern öğrenci yurtları, Eczacılık, ilahiyat ve maden mühendisliği bölümleri gibi çok sayıda yeni ilave fakülte binaları, Beşikdüzü ilçesinde yapılmış olan organize sanayi bölgesi, TOKİ aracılığı ile Trabzon’un çeşitli semtlerinde ve ilçelerinde yapılan çok sayıda modern konutlar, meydan parkının yeniden düzenlenerek modern bir hale getirilmesi, Trabzon’un Büyükşehir unvanını alması, Ayasofya müzesi çevre düzenlemesi, sanayici ve esnafa sağlanan teşvik kredileri, fındıkta alan bazlı üreticiye ödenen destek kredileri, yağmur ve kanalizasyon sularının birbirinden ayrılması için hazırlanan alt yapı, Galyan barajı, Şehir içindeki çöpün taşınması ve şehrin rahat bir nefes alması, Ganita altındaki tünele ilave tünel yapılması, Yavuz Selim Bulvarını Şenol Güneş caddesinden sahile bağlayan yol Ak Parti iktidarının Trabzon’a bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerdir” dedi. Kanca “Bizi hayalcilikle itham edenler bilsinler ve görsünler. Tekrar tekrar hatırlatmanın bir anlamı yok. İşine gelmeyen bu yatırımları görmek istemez” diye sözlerine ekledi.
 
Kanca ayrıca Ak Parti iktidarında Trabzon’a yapılması planlanan yatırımları da şöyle özetledi:  
 
Kanuni Bulvarı girişiyle Akyazı bölgesi arasında tünel çalışması, Yıldızlı beldesi ile Akçaabat arası yol genişletme çalışmaları, Otogar ve Trabzonspor tesislerinin Akyazı’ya taşınması projesi, Tonya ilçesinde çimento fabrikası kurmak, Erzincan-Trabzon demiryolu hattı, Lojistik merkezin Trabzon ya da Sürmene ilçesinde kurulması, Uzungöl teleferik projesi, Ortahisar mahallesini tarihi kimliğine kavuşturacak düzenlemeler, Akyazı beldesi ile Ganita arası dolgu çalışmaları da yapımı planlanan çalışmalar arasında yer aldığını belirtti.
 
Ak Parti iktidarıyla Trabzon’a yapılan yatırımları muhalefet kanadının hazmedemediğini belirten Kanca, CHP’nin Ak Parti ve Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na yönelik eleştirilerine şöyle cevap verdi. Kanca” Eleştiri yapmak ve yapılan hizmetleri görmemezlikten gelmek CHP’nin klasik bir tavrıdır. 
 
CHP’nin genlerinde hep muhalefet olmak vardır. Yapılan hiçbir hizmeti beğenmedikleri için bizim için muhalefetlerinin de bir anlamı yoktur. En çok eleştirdikleri kişi olan Belediye Başkanımız Sn. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun ise bu kent için neler yaptığı ve yapmaya çalıştığı da aşikar ortadadır.
 
Ülke genelinde yapılan en başarılı Belediye Başkanları anketlerinde bile üst sıralarda çıkan Başkanımıza yapılan haksız eleştirilerini kabul etmiyoruz. CHP’ye bu halkın önünde eleştiri yaparken ele ve dillerine almış oldukları konu ve kişileri bir kez daha gözlerinden geçirmelerini tavsiye ederim ” dedi.
 
Başarılarının sırrının uyumlu çalışmak, birlik ve beraberliğe dayandığını belirten Kanca, Ak Parti yönetimleri içinde her bir üyenin düşüncelerini özgürce ifade edebildiklerini söyledi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Trabzon’lu olmasının kent içinde bir avantaj olduğuna değinen Kanca, Bakan Bayraktar’ı mesai mefhumu tanımayan, enerji dolu bir ve üretken sözleriyle tanımladı. Kanca” Sn. Bakanımız Erdoğan Bayraktar TOKİ Başkanlığı döneminde Türkiye çapında çok başarılı çalışmaların altına imza atmıştı. Şimdi Bakanlığını yeniden organize ederek kentsel dönüşüm projeleriyle önümüzdeki yıllara damgasını vuracaktır. 
 
Sn. Bakanımızın farkını tüm Türkiye‘nin gördüğü gibi Trabzon’da görmüştür . Sn. Bakanımız mesai mefhumu tanımayan, üretken ve bir o kadarda enerji dolu insandır. Onun gelişiyle birlikte Trabzon hem yatırım hem de sosyal açıdan çok şeyler kazanmıştır ve kazanacaktır da. “ diye konuştu.
 
Kentsel dönüşümlerin önemine de değinen Kanca, çarpık kentleşmenin ortadan kalkması ve depreme dayanıksız binaların tespit edilip halkın can güvenliğini garanti altına alınmasında kentsel dönüşümlerin çok önem taşıdığını, kentlerin güzel görünümlere kavuşmasının kentsel dönüşümler sayesinde gerçekleşebileceğini söyledi.
 
Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ve Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun kent için bir şans olduğunu belirten Kanca, İl Başkanı Dr. Adnan Günnar’la uyum içerisinde çalıştıklarını, toplantılarda düşüncelerini her bir üye gibi rahatlıkla telafuz ettiğini söyledi.
 
Kanca, İl Başkanları Dr. Adnan Günnar’la aralarında husumet arayanların hayal kırıklığına uğradıklarını da belirterek, Ak Parti içinde uyumsuzluk var diyenlerin bu işten bir ekmek çıkaramayacaklarını, parti içerisinde herkesin Trabzon için çalıştığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel