Fahri Özcan KTÜ’ye aday

KTÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Fahri Özcan, KTÜ Rektörlüğü’ne adaylığını açıkladı.Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bugün basın toplantısı düzenleyen Özcan, KTÜ rektörlüğüne aday olduğunu belirtti.KTÜ’de Kalp Damar Cerra

Fahri Özcan KTÜ’ye aday

KTÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Fahri Özcan, KTÜ Rektörlüğü’ne adaylığını açıkladı.

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bugün basın toplantısı düzenleyen Özcan, KTÜ rektörlüğüne aday olduğunu belirtti.

KTÜ’de Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi görevini sürdüren Özcan, rektörlük seçimlerinde alınan oylardaki artışın sebebinin manidar olduğunu ancak bu oy oranlarının üniversitenin akademik başarısında bir etken göstermediğini söyledi.

Özcan yaptığı açıklamada, “Üniversitemizde rektörlük seçimleri 1996 yılından beri yapılmaktadır. Bu seçim sürecinde 1. dönem rektör olan kişi 2. Dönem oylarını yüzde yüz artırarak yeniden rektör olmaktadır. Yani 2. Dönem rektörlük seçiminde adeta bir oy patlaması yaşanmaktadır. Bu oy patlamasının nedenleri manidardır. Alınan bu yüksek orandaki oya rağmen üniversitemizin akademik başarısında kayda değer bir artış olmamıştır’’ dedi.

Özcan sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversitemizin bulunduğu yerden daha geri sıralara düşürülmesi üzerinde önemle durulmalıdır. Aynı sıralamayı Tıpta Uzmanlık (TUZ) içinde söylememiz mümkündür.

Dördüncü en eski üniversite olan KTÜ’nün bulunduğu sıralama hem üzüntü verici hem de düşündürücüdür. Amacımız KTÜ’yü Türkiye’nin ilk 10 üniversite arasına sokmak olacaktır’’

Özkan, rektör olduğunda rektör konutunda oturmayacağını ve lüks araçlar kullanmayacağını da belirterek, “Ayrıca her yıl yapılmakta olan KTÜ kuruluş şenliklerini adına yaraşır, abartıdan uzak saygınlık ölçüleri içersinde yapılacak. Hoşgörü, sevgi, adalet, hukuk ve bilimi KTÜ’de esas kılacak bir yönetim anlayışı içinde olacağımıza söz veriyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel