Facebook'ta provokasyon iddiası

 Çorum Valisi Nurullah Çakır, kentte iki gencin cadde ortasında su içtikleri sırada vatandaşlar tarafından linç edilmek istendiğine yönelik söylentiyle ilgili,  “Bahse konu sosyal paylaşım sitesindeki fotoğraf Çorum’a ait değildir” dedi. Çakır, öğretmenev

Facebook'ta provokasyon iddiası

 

Çorum Valisi Nurullah Çakır, kentte iki gencin cadde ortasında su içtikleri sırada vatandaşlar tarafından linç edilmek istendiğine yönelik söylentiyle ilgili,  “Bahse konu sosyal paylaşım sitesindeki fotoğraf Çorum’a ait değildir” dedi.

 

Çakır, öğretmenevindeki incelemeleri sırasında basın mensuplarının sosyal paylaşım sitesinde yer alan söylentiyle ilgili sorularını yanıtladı.

 

Sanal dünyada Çorum’da su içen iki gencin dövüldüğüne dair asılsız bir haber çıktığını, bu habere Çorum kamuoyunun inanmadığı gibi toplumun tüm kesiminin tepkiyle bunu karşıladığını ifade eden Vali Çakır, Türkiye’nin hassasiyetlerinin dün olduğu gibi bugün de farklı yöntemlerle kullanılmaya çalışıldığını vurguladı.

 

Provokatörlerin iletişim araçlarının hızını da dikkate alarak küçük oyunlarla büyük hadiseler çıkartmaya çalıştıklarını anlatan Çakır, sosyal paylaşım sitesindeki söylentinin şahıs ya da organize bir iş de olabileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: ”Çorum’un sağduyulu insanlarının bu olaya inanmamasına rağmen dünyanın pek çok yerinde sanki bu olay hasıl olmuş gibi anlaşılabilir. Ancak bahse konu sosyal paylaşım sitesindeki fotoğraf Çorum’a ait değildir. Olayın ardından savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Hem Çorum hem de Türkiye sağduyusu bu tür yaklaşımları kabul etmez. Renklilikleri ve farklılıkları bir bütün olarak benimsemiş bu şehirde geçmiş dönemde ’Çorum olayları’ diye adlandırılan, hep birlikte üzüldüğümüz olaylar yaşandı. Bu olayların nasıl gerçekleştirildiğinin değerlendirmesini yıllar sonra yaptık. Ramazan ayının da getirmiş olduğu hoşgörü ve güzellikler içinde birbirimizi anlamaya çalışmalıyız. ’Bir sürü tahrik yapıyoruz neden bir şey olmuyor’ diye el ovuşturanlar var, ellerini ovuşturanlar avuçlarını yalayacaklar.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler