EYOF Trabzon Anıtkabir'de

Trabzon'da 23-30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın Genel Koordinatörü Nihat Doker, Organizasyon Komitesi ile birlikte Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümünde Anıtkabir'i ziyaret etti.11. Av

EYOF Trabzon Anıtkabir'de

Trabzon'da 23-30 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nın Genel Koordinatörü Nihat Doker, Organizasyon Komitesi ile birlikte Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümünde Anıtkabir'i ziyaret etti.

11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları Genel Koordinatörü Doker'e, Anıtkabir'i ziyaretinde Ankara'da bulunan Trabzon Vakfı ve Trabzon Derneği üyeleri, EYOF 2011 Trabzon'da yarışacak sporcular ve organizasyon komitesi üyeleri ile oyunların maskotu olan 'hamsi' ve ekibi refakat etti. Atatürk'ün mozolesine çelenk koyup, saygı duruşunda bulunan Nihat Doker, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: "Atam, kurduğun Türkiye Cumhuriyeti'nin bundan 93 yıl önce düşman işgalinden kurtuluşunun gerçekleştiği Trabzon ilinde 23-30 Temmuz tarihleri arasında Türkiye'de ilk kez yapılacak 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları için huzurundayız. Rehberimiz olan 'Yurtta Barış Dünyada Barış' ilkesine en iyi şekilde hizmet edebilmek için Türkiye'de bir ilki, 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları'nı gerçekleştireceğiz. 'Spor, dostluk, barış ve kardeşliktir' ilkenizden hareketle 49 Avrupa ülkesinden 4 bin sporcuyu bir araya getirerek, Trabzon'da buluşturacağız. Kurduğunuz Türkiye Cumhuriyeti'nde sporun bu gücünü dünya barışı için kullanırken, sizi daima minnet ve şükranla anacağız. Çizdiğin yolda emin adımlarla yürüyeceğiz"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler