Evde doğurdu çöpe attı

Samsun'da ayrıldığı sevgilisinden hamile kalan bir kadın, evinde doğurduğu bebeğini annesinin yardımıyla çuval içinde çöp kutusuna atarak ölümüne sebep olduğu iddiasıyla tutuklandı. Ana-kızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmalarına

Evde doğurdu çöpe attı

Samsun'da ayrıldığı sevgilisinden hamile kalan bir kadın, evinde doğurduğu bebeğini annesinin yardımıyla çuval içinde çöp kutusuna atarak ölümüne sebep olduğu iddiasıyla tutuklandı. Ana-kızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmalarına başlandı.

Olay, Tekkeköy ilçesinin Hürriyet Mahallesi'nde bir yıl önce meydana geldi. İddiaya göre, bir kişi ile dini nikahla evlenip daha sonra bu kişiden ayrılan Özlem K. (37) adlı kadın, annesi Neriman K.'nin (59) yanında kalmaya başladı. Samsun'da ikamet eden bir başka kişiyle ilişki yaşayan Özlem K., bu kişiden de ayrıldı. Özlem K. hamile kalınca annesinin evinde bir bebek dünyaya getirdi. Canlı olarak dünyaya gelen bebek bir çuvala konulup çöpe atıldı.

Kanaması artınca Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılan Özlem K., kaç aylık hamile olduğunu bilmediğini, ilişki yaşadığı ayrıldığı sevgilisinden hamile kaldığını ve düşük yaptığını iddia etti. Özlem K.'nin hastanede tedavisi sürerken, Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Düşük yaptığı iddia ettiği bebeği çöpe attığını itiraf eden Özlem K., polisi harekete geçirdi. Polis, ilçedeki çöp kutularında çuval içindeki bebeği aradı. Daha sonra çöp

kamyonunda bebeğin cesedine rastlandı.

Olayla ilgili Özlem K. ile annesi Neriman K., tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Özlem K. ile annesi hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında ifade veren Özlem K., "Ben bu hususta daha önce savcıya ifade verdim. O ifadem geçerlidir. Benim kafam çok dalgındır. Recep K. ile gayri resmi evlendim. Ancak çocuk soyadını bilmediğim Yaşar adlı kişiyle birleşmemizden oldu. Ben evde doğum yaptım.

Çocuğu sağ mı, ölü mü doğum yaptığımı bilmiyorum. Çocuğu çöp bidonuna kimin attığını bilmiyorum. Ben atmadım. Benim doğum sonrası kanamam fazla olduğu için hastaneye gittim. Keza çocuğun çuvala kim tarafından konulup çöp bidonuna atıldığını da ben bilmiyorum. Ben baygın vaziyette hastaneye gittim" dedi.

Anne Neriman K. ise, "Kendisinin hamile olduğunu ben bilmiyordum. Özlem'i doğum yaparken de görmedim. Evde olmadığım bir sırada Özlem'in çocuk doğurduğunu söylediler. Ben eve gittiğimiz kızım doğum yapmıştı. Bir oğlan çocuğu dünyaya gelmişti. Ancak, ben çocuğa bir şey yapmadım. Çocuğu çuvala koyup çöp bidonuna atmadım. Özlem'i de görmedim. Komşular götürüp çocuğu çöp bidonuna atmışlar. Ancak, ben çocuğu hiç görmedim. Komşular doğan çocuğun erkek olduğunu söylediler. Bebeği beyaz şeker çuvalının içine ben

koymadım. Özlem de koymadı. Özlem bana 'Haber verirsen seni öldürürüm' diye de bir şey söylemedi" diye konuştu.

Neriman K.'nin savcıda verdiği ifadesi ile duruşmada verdiği ifade arasındaki çelişki olduğu kendisine hatırlatılınca, "Benim şimdiki ifadem doğrudur" şeklinde konuştu. Duruşmada tanık olarak dinlenen polis memuru Murat Kılcı, "Neriman K. ifadesi alınırken önce bir şey bilmediğini söyledi, ancak daha sonra ise 'Bana kızmazsanız doğruları söyleyeceğim' dedi. Kızının doğum yapıp bebeğini çöpe attığını anlattı. Bize sözlü ifadesinde çocuğun sağ doğduğunu ve ağladığını anlattı" şeklinde konuştu.

Tanık polis memuru Timurhan Odabaş ise, "Neriman K.'ye polis merkezinde sorduğumuz da çocuğu kızının dünyaya getirdiğini ve doğumdan sonra bir yere atıldığını ve atıldığı yeri bilmediğini anlattı. Daha sonra arkadaşlar çöp bidonuna gitmişler. Bebeğin çöpte olmadığını görünce çöp arabasını durdurup içindekileri boşaltınca bebeğin cesedine ulaşmışlar. Sanık Neriman tutarsız davranışlar sergiliyordu. Bebeğin sağ doğum ağladığını söylüyordu, daha sonra da ölü doğduğunu ileri sürüyordu" ifadelerini kullandı.

 

Trabzon Adli Tıp Kurumu'ndan gelen otopsi raporunda bebeğin sağ olarak dünyaya geldiği tespit edildi. İstanbul Tıp Kurumu raporuna göre de, bebeğin sağ dünyaya gelip, çuval içinde atıldığı çöp kutusundan çöp toplayan kamyonda preslenmesi sonucu öldüğü anlaşıldı.

Mahkeme heyeti tutuklu anne-kızın İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilerek cezai ehliyetlerinin bulunup bulunmadığının tespiti için rapor alınmasına karar verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler