Ev sahiplerine 25 milyon ödendi

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye ile TOKİ'nin ortaklaşa yürüttüğü Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde Kahramanmaraş Caddesi ile tarihi Zağnos köprüsü arasını kapsayan üçüncü etabın rekreasyon düzenleme çalışmalarının tamam

Ev sahiplerine 25 milyon ödendi

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye ile TOKİ'nin ortaklaşa yürüttüğü Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde Kahramanmaraş Caddesi ile tarihi Zağnos köprüsü arasını kapsayan üçüncü etabın rekreasyon düzenleme çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.

     Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, Zağnos Vadisi üçüncü etap rekreasyon düzenleme çalışmaları içerisinde 120 araçlık üç katlı otoparkın yer alacağını belirtti.

     Otoparkın üst kısmının oturduğu zeminde butik otel olarak kullanılması planlanan üç tarihi Trabzon evi yapılacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, ''Bunun yanında çevrede bulunan tescilli binaların da onarımı yapılarak turizmin hizmetine sunulacak. Dinlenme ve yürüyüş alanlarının da bulunduğu üçüncü etapta çalışmalar son aşamamaya geldi'' dedi.

     Gümrükçüoğlu, Kahramanmaraş Caddesi ile Sahil yolu arasını kapsayan dördüncü etapta kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü de kaydederek, 102 binanın kamulaştırılacağı Pazarkapı'da istimlak edilen 57 bina için hak sahiplerine yaklaşık 25 milyon lira ödeme yapıldığını söyledi.

     Dördüncü etabın tamamlanması ile sahilden giren vatandaşların Çamoba'ya kadar yeşil ve ferah bir alanda yürüyüş yapabileceğine dikkati çeken Gümrükçüoğlu, ''Zağnos ile Tabakhane Vadileri bu kentin adeta nefes borularıdır. Bu iki vadinin dönüşümlerinin tamamlanması ile hava koridorları açılacak, şehrimiz rahat bir nefes alacak'' diye konuştu.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel