Etkinlik tanıtım toplantısı yapıldı

Bayraktar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binasında düzenlediği toplantıda, Trabzon'un en çok nüfusu olan şehirlerden birisi olduğunu söyledi. Trabzon etkinliklerinin eski Bayındırlık ve İskan Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak tarafı

Etkinlik tanıtım toplantısı yapıldı

Bayraktar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı binasında düzenlediği toplantıda, Trabzon'un en çok nüfusu olan şehirlerden birisi olduğunu söyledi.

 Trabzon etkinliklerinin eski Bayındırlık ve İskan Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak tarafından başlatıldığını ifade eden Bayraktar, Trabzon'un coğrafyası, topoğrafyası, tarihi, özellikleri, yemekleri, Fatih'in fethini, büyüklerini tanıtacaklarına dikkati çekti.

Bayraktar, tüm şehirlerin bu tür etkinlikleri yapmasının Türkiye'nin daha çok kaynaşmasına çok ciddi katkı sağladığını vurguladı.

Programın, Ankara dışında Trabzon ve Almanya'da da yapılacağını belirten Bayraktar, ''İnsan bilmediğinin yabancısıdır. Tanışmak, sosyal ilişkiyi artırmak; iş ilişkisi ve kalkınmayı beraberinde getiriyor'' dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak da ''Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri''nin Ankara'da Trabzon dernekleri ile beraber 6 yıldır yapıldığını ve Türkiye'de önder olduğunu söyledi.

Trabzon'un değerlerini ortaya çıkarmak, bir buluşmayı sağlamak, Trabzon'u mutfağından folklorüne, kültüründen sanatına, üniversitelerinden sivil toplumuna, el işlerinden sporuna kadar her konuda ortaya çıkarmaya çalıştıklarını anlatan Özak, bu kapsamda 56 farklı faaliyet gerçekleşeceğini söyledi. Özak, ''Bu bir şehrin marka şehir olmasının ortaya çıkardığı bir sonuç'' diye konuştu.

Bu çerçevede çok güzel sürprizler de olacağını vurgulayan Özak, ''Bir sürprizi söyleyeyim, Türkiye'de İstanbul'dan sonra ilk defa 3 tane gol kralı çıkaran şehir Trabzon'dur. 4. golcü de Burak olacak inşallah. O futbolcularımız da açılışa katılacak. Onlara ödül vereceğiz'' dedi.

Trabzon İli ve İlçeleri Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Bilgin Aygül ise organizasyonun altıncısını yaşama geçireceklerini söyledi. Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak organizasyonda, söyleşiler, oyunlar ve Trabzon kültürüne ait her şeyin bir arada olacağını belirten Aygül, ''Hemşehrilerimiz Ankara'da dolu dolu bir dört gün geçirecek'' şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel