Esnafın paralı otopark tepkisi

Trabzon’un Değirmendere Mahallesi’nde bulunan Büyük Sanayi Sitesi’nde bugünler otopark sorunu yaşanmaya başladı. Site içerisinde bulunan bir alan, öncesinde esnaf ve müşteriler tarafından otopark olarak kullanılıyordu. Ancak Trabzon Belediyesi’nin gerçekl

Esnafın paralı otopark tepkisi

Trabzon’un Değirmendere Mahallesi’nde bulunan Büyük Sanayi Sitesi’nde bugünler otopark sorunu yaşanmaya başladı. 

Site içerisinde bulunan bir alan, öncesinde esnaf ve müşteriler tarafından otopark olarak kullanılıyordu. Ancak Trabzon Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışma ile yaklaşık 15 gün önce bu alan ücretli otoparka dönüştürüldü. 
 
Esnaf ve müşterilerin ücretsiz olarak kullandığı otopark, ücretli hale gelince, bu kez herkes aracını site içerisinde yol kenarlarına park etmeye başladı. Bu durum, Büyük Sanayi Sitesi’nde önemli bir trafik sıkışlığına yol açarken, maddi hasarlı kazaları da beraberinde getirdi. Yaklaşık 30 kadar esnaf paralı otopark alanında toplanarak bu duruma tepki gösterdi. Esnaflar, otoparkın eskisi gibi yine ücretsiz olmasını istedi. Grup adına konuşan Hasan Küçükbekir isimli esnaf, “Burası Trabzon’un Sanayi Bölgesi. Otoparkın ücretli hale getirilmesi bizi mağdur etti. Yıllar boyu burası boştu ve esnaf arkadaşlarımız, müşterilerimiz araçlarını buraya çekiyorlardı. Şimdi ücretli otopark yapıldı ve esnaf mağdur edildi. Otoparka ne esnaf para veriyor ne de müşteri. Yolun kenarına çekilen araçlar yüzünden de her gün ufak tefek kazalar meydana geliyor. Bizde esnaf olarak müşterimize mahcup oluyoruz, yeri geliyor kavga çıkıyor.
 
Biz kamyonet, otobüs, TIR tamiri işi yapıyoruz, zaten görüldüğü gibi alan dar, yol kenarları da otoparka dönünce kilitlenip kalıyoruz, manevra yapamıyoruz, iş yapamaz hale geliyoruz. Otoparkın eski haline getirilmesini Belediye Başkanımızdan rica ediyoruz. Trafik sıkışınca insanlar geriliyor. Bu yüzden çıkan tartışmalar yeri geliyor kavgaya varıyor. Bu sanayide küçük kavgalarda bile kan aktığı olmuştur. Allah korusun işin bu noktaya varmasından korkuyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel