Esnafın durumu kötüye gidiyor!

Vakfıkebir Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Öztürk, ortaklarından hesaplarını iyi yapıp ona göre kredi almalarını istediklerini söyledi. Öztürk, yaptığı açıklamada, esnafın durumunun her geçen gün daha da kötüye gittiğini, ödemelerini yapamaz konu

Esnafın durumu kötüye gidiyor!

Vakfıkebir Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Öztürk, ortaklarından hesaplarını iyi yapıp ona göre kredi almalarını istediklerini söyledi.
Öztürk, yaptığı açıklamada, esnafın durumunun her geçen gün daha da kötüye gittiğini, ödemelerini yapamaz konuma geldiğini belirterek, ''Siftah yapmadan dükkanını kapatan esnafımız var'' dedi.

Esnafımız durumunun kendilerini çok üzdüğünü ifade eden Öztürk, ''Faizler yüzde 8'e indi, yine senet ödeyen yok. Faizler yüzde 55'lerdeyken daha rahat senet ödeniyordu. Acaba ne oldu da esnafımız bu duruma geldi? Her gün sabahtan akşama kadar esnafımızı arayarak 'senedini öde' diye yalvarıyoruz. Buna rağmen yine olmuyor'' dedi.
Kooperatif ortaklarını 'eğer ödeyemeyeceksen kredi alma'' diye uyardığını kaydeden Öztürk, şunları söyledi:
''Bizim insanımızın lüks yaşantısı olacak, 'ondan sonra ben senetlerimi ödeyemiyorum' diyeceksin. Bankalara senedini, çekini ödeyeceksin, kooperatife gelince 'nasıl olsa kooperatif benim esnaf teşkilatımdır, idare eder' deyip ödemeyeceksin.

Kooperatif de bir yere kadar seni idare eder. Ondan sonra gereği ne ise onu yapmak zorundadır. Çünkü 50?60 kişi için diğer ortakların kredi haklarının elinden alınmasına müsaade etmeyiz. Ortaklarımızdan hesaplarını iyi yapıp ona göre kredi almalarını istiyoruz. Sıkıntısı olmayan ortaklarımıza yetkimiz dahilinde istediği kadar kredi kullandırmaktayız.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel