Esnafa ölçü aletlerini kontrol uyarısı

 Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamındaki ölçü aletlerinin periyodik muayenesi için son müracaat tarihinin 28 Şubat olduğu belirtildi. Uyarıyı dikkate almayanların cezalandırılacağı ifade edilen açık

Esnafa ölçü aletlerini kontrol uyarısı

 

Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu kapsamındaki ölçü aletlerinin periyodik muayenesi için son müracaat tarihinin 28 Şubat olduğu belirtildi.
 
Uyarıyı dikkate almayanların cezalandırılacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Milli ekonominin gerekleri ve kamu yaranına uygun olarak kullanılan her türlü ölçü ve ölçü aletlerinin doğru, ayarlı ve uluslararası birimler sistemi doğrultusunda kullanılması kanun gereğidir.
 
Ölçüler ve Ayar Kanunu ve buna bağlı çıkarılan yönetmelikler uyarınca ellerinde 2011 yılı damgalı ölçü aleti bulunduran gerçek ve tüzel kişiler, 2 Ocak ve 28 Şubat tarihleri arasında, 2 bin kilo ve üzeri yüksek çekerli basküller, akaryakıt ve ölçek sayaçları, tanker sayaçları, taksimetreler ve naklimetreler, hassas terazi ve tartılar, 10 kilodan 50 kiloya kadar pik tartıları aletleri için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü'ne beyanname vermeleri gerekmektedir."
 
Açıklamada, aynı tarihler arasında masa, ibreli ve elektronik teraziler ile asma kantarlar, 2 bin kiloya kadar elektronik ve mekanik basküller, uzunluk ölçüleri, akıcı madde ölçüleri, kuru taneli ölçü aletleri gibi ölçü aletleriyle ilgili beyannamenin ise Trabzon Belediye Başkanlığı Grup Ölçü Ayar Memurluğu'na verilmesi gerektiği kaydedildi.
 
3512 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu'nun 14 ve 15. maddeleri doğrultusunda belirtilen süre içinde yasal yükümlülüklerini yerine getirmeyen mükelleflere, 2013 yılı içinde ölçü alet başına bin 464 lira idari para cezası uygulanacağı belirtilen açıklamada, ayrıca bu ölçü ve ölçü aletlerine idarece el konulacağı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler