Esnafa 6.5 milyon TL kredi

 Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Kaya, 2011 yılında Ordulu esnaflara 6.5 milyon TL kredi verdiklerini, bu yıl ise 10 milyon TL kredi vermeyi hedeflediklerini söyledi. Başkan Kaya, Karadeniz Bölgesi’nde en az kredi talebi

Esnafa 6.5 milyon TL kredi

 

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Kaya, 2011 yılında Ordulu esnaflara 6.5 milyon TL kredi verdiklerini, bu yıl ise 10 milyon TL kredi vermeyi hedeflediklerini söyledi. 

Başkan Kaya, Karadeniz Bölgesi’nde en az kredi talebinin Ordu ve Giresun’dan geldiğini belirterek, büyük marketlerin küçük esnafları bitirdiğine dikkat çekti. Kaya, “Bölgemiz kooperatifleri Türkiye genelinde en az kredi kullandıran kooperatif oldular. Bölgemizde en az krediyi ise Ordu ve Giresun kooperatifleri kullandırmıştır. Bölgede bulunan 33 kooperatif 2011 yılında 80 milyon TL kredi kullandırırken, Gaziantep’te 1 kooperatif 90 milyon TL kredi kullandırmıştır. Ordu ve Giresun’da sanayinin yok denilecek kadar az olması, istihdamın düzeyinin yetersiz oluşu, bu sezon fındığın fiyatının düşük olacağı endişesi kredi taleplerini de azalttı. Geçtiğimiz yıl esnafımıza 6.5 milyon TL kredi kullandırdık. Bu bir il için çok komik bir rakamdır” dedi.

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanı Yüksel Kaya, 2012 yılı ilk 6 ayında ise 2.5 milyon kredi kullandırdıklarını da belirterek, büyük market ve alışveriş merkezlerinin esnafı can çekişir duruma düşürdüğünü de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel