Esnaf dertli

Ordu'da 29-30 Mart 2014 tarihlerinde fındıkta meydana gelen zirai don olayı rekolteyi düşürdü, bu durum zirai ilaç ve tırpanlı motor satıcılarını da olumsuz etkiledi. Fındıkta yaşanan don olayı irili ufaklı birçok esnafı olumsuz etkiliyor. Ordu'da fındık

Esnaf dertli
Ordu'da 29-30 Mart 2014 tarihlerinde fındıkta meydana gelen zirai don olayı rekolteyi düşürdü, bu durum zirai ilaç ve tırpanlı motor satıcılarını da olumsuz etkiledi. 
Fındıkta yaşanan don olayı irili ufaklı birçok esnafı olumsuz etkiliyor. Ordu'da fındık üreticisine yönelik ticaret yapan esnaf da, motorlu tırpan ve zirai ilaç alımının iyice azıldığını belirtti. Geçimini motorlu tırpan tamiri ve zirai ilaç satarak sağlayan Hüsnü Alptekin, üreticilerin moturlu tırpana ihtiyaç duymadığını, günde 1 veya 2 adet motor tamir ettiğini söyledi. Alptekin, fındakta yaşanan don olayına vurgu yaparak, "Fındığın olmaması sadece üreticiyi değil, bu işlerle uğraşan bizim gibi esnafı da zor durumda bırakıyor. Bırakın yeni tırpan alınmasını, vatandaş eskisini bile deposundan çıkarmıyor. Çünkü vatandaş bakıma bile ihtiyaç duymuyor. Bu da bizim işlerimizi zora sokuyor" dedi.
 
Bu yıl zirai ilaç kullanılmamasının, gelecek yılki ürünü olumsuz etkileyeceğini, verimin düşebileceğini belirten Alptekin, Karedeniz işçisinin fındık olmayınca bittiğini, esnafın da bundan olumsuz etkilendiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler