Esma-i Hüsna Hat Koleksiyonu Sergisi Rize'de Açıldı

Rize'de açılan Esma-i Hüsna Hat Koleksiyonu Sergisi, Allah'ın 99 ismini sanatla buluşturuyor.

Esma-i Hüsna Hat Koleksiyonu Sergisi Rize'de Açıldı

Rize'de, Çay Çarşısı'ndaki Çay Bardağının 7. katında yer alan ve Rize Belediyesi tarafından oluşturulan Esma-i Hüsna Hat Koleksiyonu Sergisi, görkemli bir törenle sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Esma-i Hüsna, Allah'ın 99 ismini temsil eden ve büyük bir manevi değer taşıyan bir koleksiyonu barındırıyor.

Açılışa, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, AK Parti Rize İl Yönetim Kurulu üyeleri, çeşitli kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Koleksiyon, Dr. Ahmet Zeki Yavaşi'nin hat sanatı eserleri ve Hikmet Barutçugil'in akkase çalışmalarından oluşuyor, bu da sergiyi hem sanatsal hem de manevi açıdan zengin bir içerik sunuyor.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, açılış konuşmasında, "Bu koleksiyon, Rize'mizin kültürel zenginliğine ve manevi değerlerine vurgu yapmak amacıyla hazırlandı. Her bir isim, Allah'ın sonsuz kudreti ve merhametinin bir yansıması olarak bizlere sunulmakta. Bu koleksiyon, geleneksel sanatımızın önemli bir örneği olarak gelecek nesillere aktarılacaktır," dedi.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ise, Rize'de kültür ve sanat alanında gerçekleştirilen projelerin önemine değinerek, Esma-i Hüsna Hat Koleksiyonu Sergisi'nin şehre kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Dr. Ahmet Zeki Yavaşi, koleksiyonun oluşum sürecinden bahsederek, eserlerin yüce Allah’ı daha iyi anlamamıza olanak sağladığını ve Rize'ye kalıcı bir değer olarak kazandırılmasının önemine değindi.

Esma-i Hüsna Hat Koleksiyonu Sergisi, Rize'de yaşayanlar ve şehri ziyaret eden yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilebilecek. Sergi, hem sanatın inceliklerini yansıtan eserleriyle hem de manevi derinliğiyle ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel