Eski hastane yıkılyor

 Trabzon'un Vakfıkebir Devlet Hastanesi'nin yeni binasına taşınmasının ardından hastanenin eski binasının yıkım işlemine başlanıldı. Yıkım işleminin başlamasının ardından 6 ila 9 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması beklenen ve bodrum artı 3 kat olarak pl

Eski hastane yıkılyor

 

Trabzon'un Vakfıkebir Devlet Hastanesi'nin yeni binasına taşınmasının ardından hastanenin eski binasının yıkım işlemine başlanıldı.
 
Yıkım işleminin başlamasının ardından 6 ila 9 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması beklenen ve bodrum artı 3 kat olarak planlanan binanın yapımı bitirildiğinde zemin ve birinci katlar poliklinik, ikinci kat ise idari birimlerin işlevinde kullanılacak. Mevcut eski hastane binası yapılana kadar poliklinikler ve idari birimler de geçici bir süre yeni binaya taşındı.
 
"HEDEFİMİZ SAĞLIKTA KALİTEYİ ARTIRMAK"
 
Hastane eski binasının yıkım işlemini yerinde takip eden Ak Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu hedeflerinin diğer alanlarda olduğu gibi sağlıkta da kaliteyi artırmak olduğuna dikkat çekerek, "Vakfıkebir Devlet Hastanesi, İlçe Teşkilatımızın 2010 yılından beri yakından takip ettiği bir konu idi. 2010 yılında ihalesini yaparak inşaat aşamasına geçtik ve yaklaşık 600 gün gibi bir sürede de inşaatını tamamladık ve çok şükür hizmete açtık. Şimdi ise eski bina müteahhide teslim edilerek yıkım işlemine başlandı. İnşallah 6 ya da 9 ay içersinde inşaat tamamlanacak. Yeni hastanemiz teknik teçhizat ve doktor açısından tamamlanmış bir hastane. 120 yatak kapasitesinin yanı sıra 12 yataklı yoğun bakım ünitemiz mevcut. Tüm bölgeye en kaliteli sağlık hizmeti vermeye devam eden hastanemizde tüm eksikliklerin tamamlanmasıyla birlikte artık her türlü hastalığın tanı ve tedavisi yapılıyor. Bütün çabamız, bölgemizden diğer yerlere olan hasta göçünü önlemek ve hastanemizi bölgede bir numara yapmaktır." dedi.
 
Vakfıkebir Devlet Hastanesi için 14 milyon lira harcandığını, bu rakamın 6 milyon lirasının sadece tıbbi cihazlar için ödendiğini anlatan İskenderoğlu, "Bu yatırımın toplam değeri 20 milyon lira. Başta Sağlık Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese minnettarız." şeklinde konuştu.
 
Hastane, Vakfıkebir ilçesinin yanı sıra Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Tonya, Şalpazarı, Eynesil ve Görele'den gelen binlerce hastaya hizmet veriyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler