Erzurum Karadeniz'e bağlanıyor

İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala, Erzurum’un Kuzey ve Güney hattında açılacak olan 10 tünelle Karedeniz ve Akdeniz’e bağlanacağını söyledi. Erzurum’u Karadeniz ve Güneye bağlayacak yapımı devam eden ve proje aşamasında

Erzurum Karadeniz'e bağlanıyor

İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala, Erzurum’un Kuzey ve Güney hattında açılacak olan 10 tünelle Karedeniz ve Akdeniz’e bağlanacağını söyledi. 

Erzurum’u Karadeniz ve Güneye bağlayacak yapımı devam eden ve proje aşamasındaki tüneller hakkında bilgi veren Efkan Ala, projelerin tamamlanmasıyla Erzurum’un bir ticari üs haline geleceğini söyledi. Tünellerin 2 milyar liraya mal olduğunu açıklayan Efkan Ala, “Tünellerimizden bazıları yapım aşamasında bir kısmı da proje aşamasında. Toplam 33 kilometre uzunluğundaki bu tünellerin maliyeti için 2 milyar lira ayrıldı” dedi.

AK Parti iktidarı döneminden önce toplam 45 kilometre bölünmüş yol yapıldığını ifade eden Efkan Ala, “Onlar 45 kilometre yol yaparken biz sadece yerin altında 33 kilometre uzunluğunda yol yapıyoruz” diye konuştu.

Erzurum-İspir-Rize güzergahına yapımı ve projesi devam eden 8 ayrı tünelden 7’sinin çalışmalarına başlandığını ve 1 tanesinin proje aşamasında olduğunu kaydeden Efkan Ala, Erzurum’u Güney’e bağlayacak olan Çirişli tünelinin ihalesinin tamamlandığını, Erzurum-Artvin güzergahındaki Tortum-Pirinkayalar tünelinin ise ihalesinin 2015 yılı içerisinde yapılacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel