Erzurum -22 derece!

 Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürürken gece en düşük hava sıcaklığı eksi 22 derece ile Erzurum'da ölçüldü. Soğuk havanın etkisiyle sular dondu, şehir sokakları boş kaldı.Dün gece Doğu Anadolu Bölgesi soğuk havanın etkisinde kalırken, en

Erzurum -22 derece!

 

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürürken gece en düşük hava sıcaklığı eksi 22 derece ile Erzurum'da ölçüldü. Soğuk havanın etkisiyle sular dondu, şehir sokakları boş kaldı.

Dün gece Doğu Anadolu Bölgesi soğuk havanın etkisinde kalırken, en düşük sıcaklık Erzurum'da ölçüldü. Termometreler eksi 22 dereceyi gösterirken, şehir merkezinde bulunan çeşmeler ve su birikintileri dondu. Doğalgaz borularından çıkan buharın etkisiyle birçok evin ve iş yerinin doğalgaz boruları buzlarla kaplandı.

Doğalgaz yetkili bayileri buzlanmalara karşı vatandaşları uyardı. İnsanlar ise soğuk havadan korunabilmek için çareyi bere ve atkılar takmakta buldu. Birçok insan ise donan çeşmeleri ceptelefonları ile fotoğrafladı. Buz kente dönen şehir sokakları bomboş kalırken, yaşanan soğuk havalar doğal hayatı da olumsuz yönde etkilerdi. Kuşlar buz tutan şadırvanlardan su içerken yiyecek bulmakta güçlük çekti.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Karadeniz üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkisini sürdürüyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da eksi 22, Ağrı'da eksi 21, Kars'ta eksi 17, Ardahan'da eksi 18, Bayburt'ta eksi 11, Erzincan'da eksi 8 ve Iğdır'da eksi 9 derece olarak kaydedildi.

Meteoroloji yetkilileri önümüzdeki günlerde kar yağışı beklerken, vatandaşı da etkili kar yağışı konusunda uyardı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel