Eroğlu,"Trabzon'a 40 müjde ile geldik"

 Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun başkanlığında DSİ 22. Bölge Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın yanı sıra rektörler, siyasi partilerin il başkanları, belediye başkanları, kaymakamlar, bölge müdürleri,

Eroğlu,"Trabzon'a 40 müjde ile geldik"

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun başkanlığında DSİ 22. Bölge Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın yanı sıra rektörler, siyasi partilerin il başkanları, belediye başkanları, kaymakamlar, bölge müdürleri, şube müdürleri, koordinasyon kurulu üyeleri ve bakanlık mensupları katıldı.
 
Koordinasyon toplantısında bir değerlendirme yapan Bakan Veysel Eroğlu,Trabzon'a 40 adet müjde ile geldiklerini belirterek, “Bu toplantıları gelenek haline getirdik. Her ilde yapmaya çalışıyoruz. Ama Trabzon gibi sevdiğimiz illere yılda en az iki kez geliyoruz. Trabzon’un coğrafi durumu, insanları bizleri buraya yönlendiriyor. Bizde buraya hizmet etme aşkıyla geliyoruz. Tabi meselenin yerinde çözülmesi gerekir. Ankara’ya taşınan meseleler sürüncemede kalıyor. Biz burada koordinasyona tabi konuları masaya yatırıp gerekli talimatı veriyoruz. Talimat çözümü getirir. Elimiz boş gelmedik. Zaten Trabzon’a boş gelmek caiz değildir.
 
Buraya 40 tane müjde ile geldik. 248 milyon 235 bin TL’lik yatırımla geldik. Bizim üç T prensibimiz vardır. Bunlar Tenkit, Tavsiye, Teklif’tir. Teklife, tavsiyeye ve tenkite açığız. Trabzon’un bahtı çok açık bir ilimiz. Daha da gelişecek. Türkiye büyüyor, Trabzon’da ona paralel olarak çok daha hızlı büyüyor. Geleceği çok parlak olan bu şehrin altyapı çalışmalarını da hazırlamamız lazım. Vatandaşın gelir seviyesini arttırıcı yeni fikirler ortaya koyup hizmet olarak sunmalıyız. Bizler vatandaşın hizmetkarıyız. Çözüme odaklanacağız. Tekerin önüne taş koymak değil engelleri aşmak için gayret göstereceğiz. Trabzon’da yapacağımız çok iş var. 40 eserin temeli en kısa zamanda atılacak ve Trabzon’umuzun hizmetine sunulacak” dedi.
 
TRABZON'A 250 MİLYONLUK YATIRIM
Toplantının önemine vurgu yapan Vali Kızılcık ise, “Orman teşkilatı, DSİ başta olmak üzere ilimizin tüm ilçelerinde ve şehir merkezinde koordinasyonu gerektiren hususların sayın bakanımızın nezaretinde çözümlenmesi, sizlerin talepleri ve bunların çözümü hususunda işlem yapılmak üzere bir araya geldik. Bakanımızın 6 ayda bir şehrimizi ziyaret etmesiyle geleneksel hale getirdiğimiz bu toplantılarımızda önemli konuları gündeme alıp değerlendirme fırsatı buluyoruz. Tabi şehrimizin coğrafi ve topografik yapısını da göz önünde bulundurduğumuzda bu koordinasyonun şehrimiz açısından ne anlama geldiğini çok iyi biliyoruz.
 
Bakanımızın uhdesinde bulunan başta DSİ ve Orman Genel Müdürlüğü olmak üzere diğer birimlerin görevlerini ve hizmetlerini ilimizde etkin olarak yürütebilmeleri için bu koordinasyon toplantıları çok önem arz etmektedir. Bakanımıza ilimize gelerek sorunların çözülmesi hususunda bizlere sağladığı kolaylıktan dolayı teşekkür ediyorum. 2013 yılında Trabzon’a yapılacak olan 250 milyon TL’ye yakın yatırımlar için de ayrıca halkımız adına kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
 
Koordinasyon toplantısında DSİ, Orman Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ve Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından birer sunum yapıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel