Erkek işine kadın eli değdi

İşkur'a başvurdu, boyacı oldu.

Erkek işine kadın eli değdi

Samsun'da, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından kadın boya ustaları yetiştirilmesi için düzenlenen kursa katılan 38 yaşındaki Nurcan Kılıç, 15 yıldır ev hanımı olduğunu kurs sayesinde meslek edinip çalışacak olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.  

Bir boya firmasının desteğiyle Türkiye'de 15 pilot ilde uygulanan kadın boya badana ustaları yetiştirilmesini içeren proje kapsamında Samsun'da meslek edindirme kursu düzenlendi. İş-Kur kayıtlarında yer alan ve durumu eğitime katılmaya uygun olabilecek 100 kadına davetiye gönderildi. İş arayan kadınların boya ustası olarak yetiştirilmesi ve meslek sahibi olmalarını amaçlayan proje kapsamında 8 kadının katılımıyla 8- 12 Ağustos 2016 tarihleri arasında kurs programı yapıldı. 35 saat süren kursa katılan kadın kursiyerler hem teorik hem de pratik eğitim aldı. 

Kursa katılan evli ve 1 çocuk annesi Nurcan Kılıç, Mesleki Yeterlik Belgesi almayı beklediğini söyleyerek, "15 yılık evliyim ve bu zamana kadar hiç çalışmadım. Ancak çalışmak için İş-Kur'a başvurdum. Daha sonra beni arayıp kadın boya ustası yetiştirilecek kurstan bahsettiler. Bende mülakata katıldım ardından kursa başladım. Kursu bitirip bu mesleği öğrendim. Mesleki Yeterlilik Belgemi de aldıktan sonra çalışmaya başlayacağım. Kursu bitirdiğimi duyan çevremdeki insanlar şimdiden ilgi gösterdi. Herkes arayıp duruyor. Belgemi aldıktan sonra inşallah çalışmaya başlayacağım" dedi.  

Eşinin ve oğlunun da kendisine çok destek olduğunu söyleyen Nurcan Kılıç, "Bu meslek genelde erkeklerin yaptığı bir iş, ama bunu kadınlar da yapabilir. Bir kadının kendi parasını kazanıyor olması çok güzel bir şey. İnşallah bende belgemi aldıktan sonra çalışıp kendi paramı kazanacağım. Aile bütçesine katkıda bulunacağım. Ayrıca kadınların boyacılık konusunda daha titiz ve dikkatli olacağını düşünüyorum. Çünkü kadınlar boya sonrası temizlik konusu da iyi bildikleri için boya ustaları da daha titiz ve dikkatli olacaklardır" diye konuştu.   

41 yaşındaki Enver Kılıç da eşini desteklediğini söyleyerek, "Daha önce ön yargımız vardı. Ancak daha sonra eşim bu kursa katıldıktan sonra önyargım yıkıldı. Aslında kadınların boyacılık konusunda daha çok avantajlı olduğunu düşünüyorum. Ev hanımları evlerini boyatırken içerinde bir erkek ustadan ziyade kadın boya ustasının olmasını daha çok tercih edecektir. Bende eşimi mesleğini yapma konusunda sonuna kadar destekliyorum. İnşallah mesleki belgesini aldıktan sonra çalışmaya başlayacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler