Erkan Ocaklı hayatını kaybetti

Türk Halk Müziği Sanatçısı Erkan Ocaklı, 1 yıldır pankreas kanseri tedavisi gördüğü Kartal Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.Seslendirdiği Karadeniz türküleriyle tanınan sanatçı Erkan Ocaklı, tedavi gördüğü Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ve

Erkan Ocaklı hayatını kaybetti

Türk Halk Müziği Sanatçısı Erkan Ocaklı, 1 yıldır pankreas kanseri tedavisi gördüğü Kartal Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Seslendirdiği Karadeniz türküleriyle tanınan sanatçı Erkan Ocaklı, tedavi gördüğü Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde vefat etti. 59 yaşındaki Ocaklı, bir süredir pankreas kanseri tedavisi görüyordu.

Ünlü sanatçının ölümünü duyan akraba ve sanatçı dostları hastaneye akın etti. Ocaklı'nın cenazesinin, vasiyeti gereği iki gün bekletildikten sonra pazartesi günü Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

ERKAN OCAKLI HAKKINDA
Ocaklı, 80'li yıllardan sonra, radyo yayınlarının da başlamasıyla, radyo formatında türküler yapmaya başladı. 'Maçka yolları taşlı, geluyi sarı saçlı.' Ula ula Niyazi, Misir'i kuruttun mi' gibi köşebaşı eserleri, halkın diline düşürdü.

Erkan Ocaklı Kimdir?
1949 Trabzon doğumlu olan Ocaklı Aslen Arhavili. Çocukluğu Maçka'da geçiren ünlü türkücü kırka yakın albüm yaptı. Az sayıda filmde oynadı, yönetmenlik yaptı. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi mezunu. İki kere evlendi, iki çocuğu var

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel