Erkan Ocaklı böyle uğurlandı

Yakalandığı amansız hastalığa yenik düşen Karadeniz müziğinin ünlü sesi Erkan Ocaklı son yolculuğuna uğurlandı. Üsküdar'daki İlahiyat Fakültesi Camii'nde düzenlenen törene katılanlar, cami avlusuna sığmadı.Pankreas kanseri tedavisi gördüğü Kartal Eğitim v

Erkan Ocaklı böyle uğurlandı

Yakalandığı amansız hastalığa yenik düşen Karadeniz müziğinin ünlü sesi Erkan Ocaklı son yolculuğuna uğurlandı. Üsküdar'daki İlahiyat Fakültesi Camii'nde düzenlenen törene katılanlar, cami avlusuna sığmadı.

Pankreas kanseri tedavisi gördüğü Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geçtiğimiz gün hayatını kaybeden sanatçı Erkan Ocaklı bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Binlerce kişinin katıldığı cenaze namazında sevenleri ünlü türkücüyü son yolculuğuna Türk bayrağına sarılı tabutunu çiçeklerle süsleyere uğurladı. Cenaze törenine İstanbul Valisi Muammer Güler, Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Atalay, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Yapımcı Şahin Özer, Türkücü İsmail Türüt, çok sayıda sanatçı ve Ocaklı'nın ailesiyle binlerce seveni katıldı. Cenaze namazı kılındıktan sonra İstanbul Valisi Muammer Güler kısa bir konuşma yaparak, Erkan Ocaklı'nın Karadeniz müziğini sadece Karadenize değil herkese sevdirdiğini ve duygularıyla yaşadığını ifade etti.

İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Erkan Ocaklı'nın tabutu cenaze aracına taşındı. Fakat aşırı izdihamdan dolayı cenaze uzun süre cami avlusundan çıkarılamadı.  Ocaklı'nın tabutu cenaze aracına güçlükle konulabildi. Cenaze Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Çok sevdiğimiz, saydığımız, bizi güldüren, ağlatan örfünü adetini çok iyi koruyan bir sanatçımızdı" diye konuştu. Yapımcı Şahin Özer de Erkan Ocaklı'nın cenazene törenine katılımın yoğunluğuna dikkat çekerek, "Büyük bir sanatçıyı kaybettik, halkımız sanatçısına sahip çıktı, burada bunu gördük" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel