Erdöl sigarayla savaşıyor

AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl, sabah saatlerinde Maraş Caddesi'nde Trabzonlu esnafı ziyaret ederek hatırlarını sordu.

Erdöl sigarayla savaşıyor

Prof. Dr. Erdöl, özellikle sigara satan büfelere uğrayarak hem sohbet etti hem de sigara yasaklarına ilişkin yasanın çıkmasından sonra satışların durumunu sordu. Sigara satan bayiler de çıkan yasadan sonra sigara satışında yüzde 25'lere varan bir düşüş yaşandığını ifade ettiler. Prof. Dr. Erdöl Trabzon'un en bildik büfelerinden olan Yıldız Büfe'ye de uğrayarak burada da bayi yetkilileri ile sohbet etti. Yıldız büfe sahibi Adnan Çalık, Prof. Dr. Erdöl'e çıkan yasaların caydırıcılığının etkin olduğunu buna karşın piyasada 300'e yakın sigara çeşidi bulunduğunu hatırlatarak, “Neden bunlara bir önlem alınmıyor” diye konuştu.

Prof. Dr. Erdöl de sigara konusundaki şikayet ve temennilerin yanı sıra görüşlerini de kendilerine iletmesi için bayilere iletişim bilgilerini verdi.

ÇOCUKLARA SİGARA SATMAYIN

Bir başka bayiye de uğrayan Prof. Dr. Erdöl, özellikle 18 yaş altındaki çocuklara sigara satışı konusunun çok önemli olduğunu hatırlatarak, “Bildiğiniz gibi bu yaş altındaki çocuklara satılan sigaraların içinde pornografik resimler var. Onun için bu konuya çok hassasiyet gösterilmesi gerekiyor” dedi. 18 yaş altındaki çocuklara sigara satışının hapis cezasına varan yaptırımları olduğuna işaret eden Prof. Dr. Erdöl, herkesin bu konuda çok dikkatli olması gerektiğini vurguladı.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel