Erdoğan'dan Trabzonlulara uyarı!

 Arıcılıkta erken ilkbahar bakımlarının yaklaşması nedeniyle arıcılar ruhsatsız ilaç kullanmamaları konusunda uyarıldı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bektaş Erdoğan, Trabzon’un 2 bin civarında arıcısı ve 11

Erdoğan'dan Trabzonlulara uyarı!

 

Arıcılıkta erken ilkbahar bakımlarının yaklaşması nedeniyle arıcılar ruhsatsız ilaç kullanmamaları konusunda uyarıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bektaş Erdoğan, Trabzon’un 2 bin civarında arıcısı ve 115 bin arılı kovanı ile Türkiye’nin arıcılık alanındaki önemli şehirlerinden biri olduğunu hatırlattı. Arıcılığın ekonomik açıdan çok önemli potansiyel arz ettiğini belirten İl Müdürü Erdoğan, arıcılıkta en önemli unsurun kalıntısız ve hijyenik bal üretimi olduğunu söyledi.

Baharın başlamasıyla birlikte arıcılık çalışmalarının başlayacağını ve erken ilkbaharla birlikte arı hastalık ve zararlılarıyla mücadelede kullanmak durumunda oldukları ilaçları arıcıların veteriner hekimlere yazdırmak suretiyle alacaklarını kaydeden Erdoğan “Ruhsatlı ve doğru ilaçları zamanında uygulamak, istenen sonucu almak ve hem de kalıntısız üretim yapmak açısından önemli. Bal, polen, arı sütü, propolis ve balmumu gibi arı ürünleri üretiminde, dünya standardını yakalayabilmemiz için; arıcılıkla uğraşan çiftçilerin teknik bilgiye sahip olmaları ve bilinçli arıcılık yapmaları şart. Şifa olacak ürünleri yanlış uygulamalarla zehire dönüştürerek insan sağlığını tehdit eder hale getirilmemeliyiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel