Erdoğan ve Hükümete Trabzon'dan eleştiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu Trabzon'da hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eleştiriler yöneltti. Bekaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 16 Türk devletini simgeleyen askerler ile çekilen fotoğraf için de, "Sayın Cumhurbaşkanı

Erdoğan ve Hükümete Trabzon'dan eleştiri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu Trabzon'da hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eleştiriler yöneltti. Bekaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 16 Türk devletini simgeleyen askerler ile çekilen fotoğraf için de, "Sayın Cumhurbaşkanı gerçeklikten koptu. Komikti, hepimiz güldük. Bir taraftan geçmişe, öbür taraftan da batıya öykünüyor. İyi ki sarayın içine atları almadı" dedi.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Bekaroğlu, bu akşam Trabzon'a gelecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2 gün sürecek programıyla ilgili bilgiler aktardı. Bekaroğlu daha sonra hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a eleştiriler yöneltti. AK Parti hükümetinin yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklara ilgili politikalarını eleştiren Bekaroğlu, şunları söyledi: 

"AK Parti hükümete geldiğinde 3 iddiası vardı. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar. 12 yılın ardından 3 Y konusunda manzara ortada. Yolsuzlukla ilgili bir şey söylemiyorum. Şu anda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 24 saat görevi yolsuzluk iddialarının üstesinden gelmek, onları savunmak ve aklamak. AK Parti'nin yasaklarla ilgili çok ilginç bir grafiği var. Özellikle 2010 yılından sonra AK Parti ülkede yeni bir yasaklar dönemini başlattı. Meclisten geçen yasanın, kuvvetli şüpheden makul şüpheye dönüşünü hep birlikte yaşadık. AK Parti yönelen tüm eleştirileri ortadan kaldıracak, muhalefeti susturacak yasal düzenlemeler yapıyor. Ülkede sistematik bir yoksulluk siyaseti yürütüyor. AK Parti bu seçimde sadece ve sadece kendisini savunacak, 'Ben hırsız değilim. Şöyle, böyle yaptım' diyecek. AK Parti bütünüyle söylem üstünlüğünü kaybetmiştir."

CUMHURBAŞKANININ YAPTIĞI GERÇEKTEN ÇOK TEHLİKELİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 16 Türk devletini simgeleyen askerler ile çektirdiği fotoğrafa ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Bekaroğlu şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanı gerçeklikten koptu. Komikti, hepimiz güldük. Bir taraftan geçmişe, öbür taraftan da batıya öykünüyor. İyi ki sarayın içine atları almadı. Esasen 3 Y konusundaki büyük hayal kırıklığı örtülmeye çalışılıyor. Cumhurbaşkanı,aslında tarihi, dini, geçmişi, değerleri kullanarak iki tehlikeli şey yapıyor. Türkiye gerçeklikten uzaklaştırılıyor, bütün yapılanlar, edilenler örtülüyor. Diğeri ise daha da tehlikeli; Toplumu kimlikler ve inançlar üzerinden kutuplaştırıyor. Ve sürekli olarak da birbirlerine karşı kışkırtıyor. Sayın Cumhurbaşkanının yaptığı gerçekten çok tehlikeli."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel