Erdoğan: Onlar tahrik etme peşinde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanlığı seçimi için 'çatı aday' belirleme siyasetlerini eleştirerek “Bunlar havada duran çatı arıyorlar. Olsa olsa bunlardan ancak paraşütçü olur. Temeli, tabanı, kaynağı olmayan çatı kurmaya

Erdoğan: Onlar tahrik etme peşinde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanlığı seçimi için 'çatı aday' belirleme siyasetlerini eleştirerek “Bunlar havada duran çatı arıyorlar. Olsa olsa bunlardan ancak paraşütçü olur. Temeli, tabanı, kaynağı olmayan çatı kurmaya çalışıyorlar” dedi.

30 Mart Yerel Seçimleri’nde Artvin Belediyesi’nin AK Parti yönetimine geçmesi nedeniyle bir teşekkür ziyaretinde bulunmak ve 33 yatırımın toplu açılış törenine katılmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün helikopterle Rize’den Artvin’e geldi. Artvin Valiliği önünde düzenlenen törende Artvinliler’e hitap eden Erdoğan, “Yüzde 46 oy oranı ile bize destek verdiniz. Artvin’deki toplam 9 belediyenin 7’sinde AK Partili Belediye Başkanları’nı iş başına getirdiniz. Tercihinizi hizmet siyasetinden yana yaptığınız için, ahde vefanız için buradan hepinize şükranlarımı sunuyorum. Sizler bizi mahcup etmediniz, bizlerde sizin bu güveniniz boşa çıkarmayacak sizi mahcup etmeyeceğiz” diye konuştu.

159 milyonluk 33 eser ve yatırımın açılışını gerçekleştireceklerini ifade eden Erdoğan “Bunların yanı sıra özel sektör tarafından yaptırılan Arkun Barajı ve Hidroelektrik Santrali tüm kamulaştırmalarıyla 1 katrilyona mal olmuştur, onu da bugün açıyoruz. 4 tane dev barajla daha önce yaptığımız barajlarımız Muratlı, Borçka ve devam eden Artvin ve Yusufeli barajları ile Artvin’e yatırım getiriyoruz. Yapılan yatırımlarla Artvin suyun, enerjinin merkezi haline geldi. Artvin adeta bunlarla bir sıçrama yapacak. Laf üretmiyoruz, iş üretiyoruz” şeklinde konuştu.

“BİZİM PETROL  KUYUMUZ  YOK”

Konuşmasında HES Projeleri’ne yapılan tepkileri dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

“Halbuki bunlar dünyanın en çevreci ve temiz enerji santralleridir. HES Santrali’nden derelere verilen suyun oksijen oranı daha yüksektir. İnşası boyunca bölge ekonomisine ciddi katkı sağlayan bu tesislerden ülkemizin enerji ihtiyacının karşılanması açısından da önemlidir. Bizim petrol kuyularımız yok. Elektriksiz yaşayabilir miyiz. Enerjisiz yaşayabilir miyiz. Fabrikalar sanayi neyle çalışacak ? Buna ihtiyacımız var. Bizim bu enerjiyi üretmemiz lazım. Bunu ya termik santrallerden ya HES’lerden ya da çevrim santrallerinden üreteceğiz ya da güneş enerjisi (bu oran çok düşüktür) ya da rüzgar enerjisi (çok yüksek oranda değildir). Halkımıza daha ucuza enerjiyi nasıl ulaştırabiliriz onun gayreti içindeyiz. HES’lerin alternatifi ise dışarıdan ithal ettiğimiz doğalgaz veya petroldür. Eğer bu HES’leri faaliyete sokmasaydık yılda 15 milyar dolar ödeyecektik. Gelişmiş ülkelerin 30-40 yıl önce tamamladığı süreci biz daha yeni tamamlıyoruz. Bu yıl sonu artık dünyada sınır aşan sularda bir risk dönemi başlayacak. Sınır aşan sularda uluslararası engeller başlayacak. Bizim biran önce bu konuda adımlarımızı atmamız lazım. Sularımızı değerlendirmemiz lazım. Özel sektörümüzün devam eden ve başlayacak olan HES yatırımlarının tutarı 60 milyar tutardır. Devletin kasasından çıkacak 60 milyar doları özel sektöre yönlendirerek diğer alanlarda hizmetler yaptık. Bu milli bütçeden çıkacaktı özel sektör ‘ben yapacağım’ dedi. Devletin kasasından bu para çıkmadığı gibi Arkun Barajı’nda olduğu gibi bize oradan yılda 40 trilyon bir giriş olacak. Bu barajda yılda 842 milyon klowat saat elektrik üretilecek.”

Başbakan Erdoğan, Cankurtaran Tüneli’nin de önümüzdeki yıl ulaşıma açılacağını, bu tünelle Karadeniz’i Erzurum üzerinden İran’a bağlayacaklarını söyledi.

 

“BİZİM GÜNDEMİMİZDE YATIRIM, ONLARIN GÜNDEMLERİNDE FIRSATÇILIK VE TAHRİK VAR”

“Fitnelere ve tuzaklara düşmeyeceğiz” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu milletin kutsal değerleri ortak değerleri hiçbir kimsenin istismar aracı olamaz. HDP, Doğu ve Güneydoğu’da tahrikler yapıyor. CHP ve MHP de bundan yararlanmaya çalışıyor. Pensilvanya da bunlara dışardan medyası ile destek veriyor. Bizim gündemimizde dünyanın en büyük havalimanını inşa etmek varken, Marmaray varken, kendi helikopterimiz ATAK’ı yapmak varken, 3. Boğaz Köprüsü’nü yapmak varken onların gündeminde fırsatçılık var tahrik var. Bayrak üzerinden, Musul’daki mesele üzerinden siyaset yapmaktan kaçınmadılar. Muhalefetin kalibresi maalesef Türkiye’nin ufkunu yakalayamıyor. Pensilvanya’nın yörüngesinden çıkamayan bu muhalefete 30 mart’ta çok açık mesaj verdiniz . Belli ki mesajı alamadılar. 2 ay sonra milletim yeniden sandığa gidecek kendi cumhurbaşkanını seçecek. Milletim 12 yılda 8 kez bunlara ders verdi. 10 ağustos’ta inşallah bir kere daha ders verecek. Ne diyorlar çatı. Çatı adayı arıyorlar. Allah aşkına temeli olmayanın çatısı olur mu ? Şu Kaçkar’a bakın. Temelsiz mi duruyor havada mı duruyor. Kafkasör, temeli olmasa dayanağı olmasa öyle görkemli durabilir mi ? Çoruh kaynağı olmasa bir kaynaktan beslenmese böyle coşkulu akabilir mi ? Bunlar havada duran çatı arıyorlar. Olsa olsa bunlardan ancak paraşütçü olur. Temeli, tabanı kaynağı olmayan çatı kurmaya çalışıyorlar. Türkiye’nin her yanına hitap edemiyor, her yerde siyaset yapamıyorlar. Hadi gelin bir araya çatınızı görelim. Hayırlı olsun. Bu ülkenin çatısı da var temeli de var bu da AK Parti. Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanı adayımızı açıklayacak tüm Türkiye’yi kucaklayan adayımızla 10 Ağustos’a gireceğiz. Halkın seçtiği cumhurbaşkanı Türkiye’yi çok daha yeni rekorlarla buluşturacak.”

Yapılan konuşmanın ardından önce Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ve Sabancı Grubu yetkililerinin telekonferans sistemi ile katıldıkları Arkun Barajı’nın açılışı ve ardından toplu açılış töreni gerçekleştirildi. Törene Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra eşi Emine Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Başbakan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile çok sayıda davetli katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler