Erdoğan Bayraktar'dan birlik çağrısı

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kahramanmaraş Tanıtım Günleri'ne, Bakan Bayraktar, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve çok sayıda mill

Erdoğan Bayraktar'dan birlik çağrısı

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kahramanmaraş Tanıtım Günleri'ne, Bakan Bayraktar, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve çok sayıda milletvekili katıldı.

Erdoğan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, birliğin, beraberliğin, bütünlüğün çok daha fazla pekişmesinin gerektiği bugünlerde gerçekleşen etkinliğin son derece önemli olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin bütünleşmesi, birlik ve dirliğinde büyük rolü bulunduğunu belirten Bakan Bayraktar, Fransız işgali sırasında, daha Türkiye'deki milli hareketler, milli çıkış gerçekleşmeden, Türkiye Cumhuriyeti'nin manifestosunun yazıldığı günler gelmeden, milli şuurun orada oluşmasının boşuna olmadığını vurguladı.

"Hem İslam ile buluşmamız hem de Orta Asya'dan gelen ruhumuzun oluşmasının ana çekirdeğinin Maraş'tan kaynaklanmasının sebebi çok önemlidir" diyen Bakan Bayraktar, Kahramanmaraş'ın tüm değerlerinin tanıtılacağı bu etkinliği çok önemsediklerini, ilerleyen tarihlerde İstanbul'da da benzer bir programın düzenleneceğini bildirdi.

Kahramanmaraş'ın kendini katlayarak geliştirdiğini ifade eden Bakan Bayraktar, şunları kaydetti:

"Maraş'ın kalkınması, sadece insanlarının çalışkanlığından değil vatan milliyetçiliğinin getirdiği bir olgudur. Maraş, büyükşehir olmayı çoktan hak etti. Önümüzdeki seçimlere de büyükşehir olarak katılacak. Bunun da kente ayrı bir ivme getireceğine inanıyorum. Maraş'ın ekonomik anlamda büyümesi, moderleşmesi, refahının artması yolunda çok ciddi adımlar atılıyor ve atılacak. Türkiye'nin birliğe, dirliğe her zamankinden daha fazla, partiler üstü, siyaset üstü ihtiyacı var. Maraş da bu anlamda bayrağı elinde taşıyor."

Etkinlik kapsamında, Maraş dondurması standı kuruldu. Protokol üyeleri, burada dondurma keserek vatandaşlara ikram etti. Açılışın ardından Bakan Bayraktar ile Yılmaz, stantları gezdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel