Erdoğan Bayraktar'a sürpriz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, taşınması planlanan Artvin'in Yusufeli İlçesinde arazi incelemesinde bulunarak halk ile bir araya geldiler. Sabah saatlerinde Yusufeli ilçesine gelen iki bakan ilçen

Erdoğan Bayraktar'a sürpriz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, taşınması planlanan Artvin'in Yusufeli İlçesinde arazi incelemesinde bulunarak halk ile bir araya geldiler. Sabah saatlerinde Yusufeli ilçesine gelen iki bakan ilçenin Sukavuşumu mevkiinde buluştu. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin merkezinden ilçeye gelirken, Bakan Erdoğan Bayraktar ise Erzurum'dan ilçeye geldi. İki bakan ve beraberindekiler, baraj çalışmaları nedeniyle taşınması planlanan ilçe merkezi için ön görülen Yansıtıcılar mevkii ve Çevreli mevkiinde incelemelerde bulundu. Bakanlar incelemeleri sırasında yoğun ilgiyle karşılandı.

Trabzonlu olan Bakan Erdoğan Bayraktar, Karadağ yol ayrımında ilginç bir sürprizle karsılaştı. Eyüp Kitapçı isimli bir esnaf yol üzerine bordo mavi renklerle yazılı "Şehirlerin mimarı. Trabzon'un abisi. Hoş geldin" yazılı pankart açtı. Bakan Bayraktar burada bulunan asma köprünün yerine yenisinin yapılması talebine olumlu cevap verdi. Bakanlar daha sonra Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin'i makamında ziyaret ederek ilçe merkezinin taşınması ile ilgili fikir alış verisinde bulundu. Ardından Halit Pasa İlköğretim Okulu'nda düzenlenen "Yusufeli barajı ve HES projesi Yeniden yerleşim ve kamulaştırma çalışması" toplantısına katıldılar. 
Burada konuşan Bayraktar, Yusufeli'nin taşınması konusunda kanun çıkarıldığını belirterek şöyle konuştu: "Bu Başbakan'ımızın Yusufeli'ni çok sevmesinden kaynaklanıyor. Şimdi elimizde bir tablo var. Biz şartlanmış değiliz. En doğrusu ne ise görev adamı olarak siyaseten sorumlu olarak onu yapmak durumundayız. Yapmak istediğimiz Yusufeli ilçesinin ve burada yaşayan insanların geleceğidir. Hiçbir art niyetimiz yok. Bizden daha akıllı ve bilgili olabilirsiniz ama bu konuda siz tarafsınız. Biz ise tarafsızız.

Biz hem çevreyi hem Yusufeli'ni hem de vatanı milleti düşünmek zorundayız. Bunun için Recep Tayyip Erdoğan'ın ekibine güvenin." 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise konuşmasında Yusufeli ilçesinin kurulması planlanan yeni yerleşim yerlerinde incelemelerde bulunduklarını belirterek şunları söyledi: "Bugün arazileri inceledik. Çalışmalar yaptık ve bunları size sunacağız. Başbakan bize kesenin ağzını açmamızı söyledi. Allah'a şükür paramız çok. Önemli olan sizlerin mutlu olacağı şartlarda en uygun dünya çapında örnek olacak bir ilçeyi kurmaktır. Başbakanımızın da bu konuda kesin talimatı var. Daha önce Yusufeli için Yansıtıcılar mevkiinin uygun olduğu söylendi. Bir kanun teklifi vererek ilçenin taşınmasına karar verdik. Hatta oraya yol yaptık. Ancak sonra yaptığımız araştırmalarda yüzde 60-70 meyilli bir arazi var. Heyelan sıkıntısı var. Zemin problemleri, alan darlığı sorunları var. Bu nedenle bir başka alternatif üzerinde de çalışmaya karar verdik. Ama bu konuda peşin bir hükmümüz yok. Herhangi bir kişi de şurayı tercih edin diye bir şey söylemiş değil."
İki alternatif üzerinde çalışma yaptıklarını belirten Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Sizlere sunacağız. Sizlerde durumu görün. Maksadımız yapmışken dört dörtlük bir ilçe yapmaktır. Diyorlar ki biraz öbür taraf olursa köylerin ulaşımında sorun olur. Ancak, bu konuda şu sözü verdik. Buraları adeta yıldız gibi işleyeceğiz. Bizim sorumluluk alanımızda değil ama o yolların yapımını da üstlenmeye söz veriyoruz." 
Toplantının ilerleyen bölümü basına kapalı yapıldı. Toplantının basına kapalı bölümünde Bakanlar Kurulu kararı ile Yusufeli'nin taşınması kararlaştırılan bölgenin değiştirilme talebi vatandaşların tepkisini çekti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler