Engelli memur adaylarına müjde

 Engelli memur adayları için yerleştirme tarihlerinin belli olduğu bildirildi.      Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı ve Ölçme, Seç

Engelli memur adaylarına müjde

 

Engelli memur adayları için yerleştirme tarihlerinin belli olduğu bildirildi. 
     
Trabzon Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) işbirliği ile dünyada ilk kez 2012 yılında Türkiye'de uygulanan ÖMSS ve kuraya katılan engelli memur adayları için 2013 yılında yapılacak olan yerleştirme başvuru tarihlerinin ÖSYM Başkanlığı internet sitesinden duyurulduğu belirtildi. 
     
Tercih kılavuzunun 28 Şubat-8 Mart tarihleri arasında ÖSYM'nin www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 
     
''Engelli memur adayları internet sitesinden ÖMSS kadroları arasından tercihlerini yapacaklardır. Kılavuzda yer alan kadrolardan tercih yapabilmek için 29 Nisan 2012 tarihinde yapılmış olan 2012-ÖMSS'ye girilmiş ve ortaöğretim mezunları için ÖMSSP1, ön lisans mezunları için ÖMSSP2, lisans mezunları için ÖMSSP3 puanının alınmış olması ve kura usulü yapılacak yerleştirmede tercih yapılabilmesi için 14-25 Mayıs 2012 tarihlerinde ÖSYM'ye başvuru yapılmış olması gerekmektedir.'' 
     
Açıklamada, 2012-ÖMSS/Kura ile Özürlü Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzu'nda yer alan herhangi bir kadroya ÖSYM tarafından yerleştirilen adayların, 2013-ÖMSS/Kura İle Özürlü Memur Yerleştirme Tercih Kılavuzu'nda yer alan kadroları tercih edemeyecekleri vurgulanarak, şöyle devam edildi: 
     
''Adaylar tercihlerini kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. İsteyen adaylar, kılavuzda yer alan tercih listesini doldurup bir ÖSYM sınav koordinatörlüğüne giderek de yapmış oldukları tercihlerinin 3 lira ücret karşılığında ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri tarafından sisteme kaydedilmesi sağlanabilecektir.
 
ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerine tercih işlemi için gitmeden önce adayların tercih listesini doldurmuş olmaları gerekmektedir. Tercih listesini doldurmayan adayların, ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri tarafından tercihleri alınmayacaktır. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden teslim edilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır.'' 
     
Ayrıca açıklamada, adayların tercihlerinin alınmasının ardından, ÖSYM tarafından yapılacak yerleştirmeler sonrası engelli vatandaşların ÖMSS ve kura sonucuna göre memur kadrolarına atanma işlemlerinin ise mart ayı içinde gerçekleştirileceği ifade edildi. 
     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel