Engelli çocuklar için yılbaşı kutlaması

Giresun Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜKAM) ile Umutlu Yarınlar Topluluğu (UYAT) zihinsel engelli çocuklar için yılbaşı programı düzenledi. Programda konuşan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, “Bu değerli ev

Engelli çocuklar için yılbaşı kutlaması
Giresun Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (GÜKAM) ile Umutlu Yarınlar Topluluğu (UYAT) zihinsel engelli çocuklar için yılbaşı programı düzenledi.
 
Programda konuşan Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, “Bu değerli evlatlarımızla çok zor şartlar altında günlük hayatını bir arada geçiren anne babalara, göstermiş oldukları sevgi, hoşgörü, sabır için teşekkür ediyorum. Ayrıca sivil toplum örgütleri (STK)’lara ve üniversitemiz öğrencilerine bu gece için gösterdikleri özveriye teşekkür etmek istiyorum. Öğrencilerimiz bu geceyi GRÜ sosyal sorumluluk projesinin bir parçası olarak gördüğü için değil, aynı zamanda insan olduğumuz, insani değerlere önem veren bir kurum olduğumuz için devamlı olarak sevgi çocuk yuvalarını, şehit ve gazi ailelerini, sizin gibi değerli aileleri çocuklarımızı ziyaret ediyorlar. Canımız ciğerimiz olan toplumun neredeyse yüzde 10’unu oluşturan hayatın oluşturduğu engellere karşı ayakta durmaya çalışan evlatlarımızla ilgili faaliyette yer almak ayrı bir sevaptır. Bu tür etkinliklere destek vermek bize insan olduğumuzu hatırlatır. Zihniyette engel oluşturan ve engel olanların engel olmasını durdurmak için bir arada olmak ve birlik beraberlik içerisinde olmamız gerekir. Bir hoca,akademisyen kimliği dışında üç çocuk annesi olarak, dünyanın en şerefli kimliği olan annelik sıfatıyla,ben annelerimizin karşısında böyle evlatlarla birlikte hayatına devam eden bunu bir çile olarak değil sevgi olarak gören kıymetli annelerimizin mübarek ellerinden öpüyorum” dedi.
 
Rektör Attar’ın konuşmasının ardından değişik illerden gelen zihinsel engelli çocuklar ve aileleri müzikler eşliğinde doyasıya eğlendiler. Gecede tiyatro gösterimi de yapılırken noel baba canlandırması ile çocuklara çeşitli hediyeler verildi.
Gecenin sonunda ise Rektör Aygün Attar tarafından geceye maddi ve manevi destek verenlere plaket takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler