Engellerini spor ile aşıyorlar

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik ve Spor Kulübü'nce "Engelleri Sporla Aşalım" projesi kapsamında özel eğitime ihtiyaç duyan 68 engelli çocuk ve genç, önemli başarılara imza atıyor.Proje kapsamında sportif çalışmalar sonu

Engellerini spor ile aşıyorlar

Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik ve Spor Kulübü'nce "Engelleri Sporla Aşalım" projesi kapsamında özel eğitime ihtiyaç duyan 68 engelli çocuk ve genç, önemli başarılara imza atıyor.

Proje kapsamında sportif çalışmalar sonucunda ulusal yarışmalara katılarak başarılı olan Mihriban Kaya, 13-18 Mart tarihlerinde İstanbul'da yapılacak 6. Uluslararası Zihinsen Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Avrupa Açık Atletizm Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

Şampiyonaya Aydın Doğan Spor Salonu'nda hazırlanan Mihriban Kaya, şampiyona öncesi 11-22 Şubat tarihleri arasında Trabzon'da gerçekleştirilecek milli takım kampına katılacak.

Özel Eğitim Antrenörü Gülüzar Bozlak Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel eğitime ihtiyaç duyanlarla 2009 yılından itibaren "Engel Bizde Değil Bize Destek Olmayanlarda" adlı program kapsamında atletizm, masa tenisi, badminton ve bilardo oynamaya başladıklarını, geçen yıl yaptıkları "Engelleri Sporla Aşalım" projesinin ise Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında desteklendiğini belitti.

İlk başarılarını 2010 yılında aldıklarını ifade eden Şahin, "2010'da ekip olarak Atletizm Türkiye Şampiyonası'na gittik ve 6 madalya ile döndük. Masa tenisinde de Türkiye birinciliği ve ikinciliği derecelerimiz var. Yarışmalarda ikinci olan Deniz Murat isimli öğrencimiz İtalya'da düzenlenen dünya yarışmasına katıldı. Oradan da Avrupa Şampiyonası için Hırvatistan'a gitti. 2012 yılının Mayıs ayında gerçekleştirilen Özel Sporcular Atletizm Müsabakaları'nda rekor kırdık. 8 madalya kazandık. Madalyalarımızın 6'sı altın, 2'si gümüş" diye konuştu.

Özel eğitime tabi tutulan sporculardan Mihriban Kaya'nın Avrupa Açık Atletizm Şampiyonası'na katılmaya hak kazanmasının sevindirici olduğunu dile getiren Şahin, şunları söyledi:

"Şampiyonalarda Türkiye rekoru kırdık ve onun karşılığında 3 sporcumuz milli takıma davet edildi. 3 sporcumuz da milli takıma gidecek. Açık Atletizm Şampiyonası'nın tarihi yakın olduğu için özel sporcumuz Mihriban Kaya kampa davet edildi. Daha sonra diğer iki sporcumuz da kampa katılacak. Sporcularımızın başarılı olacağına inanıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2012 Yılı Gençlik Projeleri kapsamındaki 'Engelleri Sporla Aşalım' projemize 50 kişi ile başlamıştık, şu an 68 sporcuya ulaştık. Sadece rehabilitasyon merkezlerinden öğrenci almıyoruz. Devlet okullarından, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı kurumlardan ve eğitim uygulama okullarından sporcular da alıyoruz. Özel Sporcular Federasyonu'nda bilardo ve badminton yok. Biz badmintonu yaygınlaştırıyoruz. Sporcularımız çok iyi yere geldi ve bu yıl bilardoya da ağırlık verdik."

-Görme engelliler için de proje yapacaklar-

Kentteki görme engelliler için de proje hazırlayacaklarını belirten Şahin, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki süreçte görme engelliler için de bir proje yapmayı düşünüyoruz. Gümüşhane'de 120'den fazla görme engelli olduğunu tespit ettik. Bunların 20'sine ulaşabilsek bizim için kar diye düşünüyoruz. Amacımız onlara da spor yaptırarak, sosyal alanda yer dinmelerini sağlamak. İnşallah güzel şeyler yapacağız. Bize çalışmalarımızda destek verenlere teşekkür ederiz."

-"Gümüşhane adına bir madalya almak istiyorum"-

INAS Avrupa Açık Atletizm Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan Mihriban Kaya ise yarışmadan madalya ile dönmek istediğini belirtti.

Başarılı olmak için gayretle çalıştığını kaydeden Kaya, "Yarışmalardan Gümüşhane adına bir madalya almak istiyorum. Bunu başarırsam iyi olacağını düşünüyorum. Bizler için çok emek sarf ediyorlar. Bizim için her şeyi yapıyorlar. Biz de elimizden ne geliyorsa en iyisini yapmaya çalışıyoruz. En azından bir şeyleri başarmak, elde etmek ve hocamızı gururlandırmak benim için çok önemli" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel