"Engeller Bilinç ile Aşılacak Projesi"

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından uygulanan "Engeller Bilinç ile Aşılacak Projesi" kapsamında 13 engelli vatandaşa çok amaçlı tekerlekli sandalye dağıtıldı.TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Ö

"Engeller Bilinç ile Aşılacak Projesi"

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından uygulanan "Engeller Bilinç ile Aşılacak Projesi" kapsamında 13 engelli vatandaşa çok amaçlı tekerlekli sandalye dağıtıldı.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Özürlüler Destek Programı (ÖDES) kapsamında finanse edilen projenin malzeme teslim töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 12'sinin engelli olduğunu hatırlattı.
 
Engelli vatandaşlar için daha çok çaba sarf etmek gerektiğine vurgu yapan Köleoğlu, "Engelli vatandaşlarımızın, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama entegrasyonunun sağlanması amacıyla, yetkili kurumların yenilikçi yaklaşımlar doğrultusunda çalışmalarda bulunması gerekmektedir." dedi.
 
Borsa olarak bu anlayıştan hareketle 'Engeller Bilinç ile Aşılacak Projesi'ni hayata geçirdiklerini ifade eden Köleoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "9 aylık bir süreyi kapsayan proje ile borsamıza üye işletmelerden 214'ü uzmanlar tarafından ziyaret edilerek engellilere karşı bilinç oluşturulması sağlandı.
 
Bunun için çeşitli görseller dağıtıldı. Bugün de 13 engelli vatandaşımıza her türlü donanıma sahip tekerlekli sandalyelerini teslim ediyoruz. Biz engelli vatandaşlarımız ile ilgili olarak çok daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz."
 
Toplantıda daha sonra hak sahibi engelli vatandaşların yakınlarına 13 adet çok amaçlı tekerlekli sandalye, 1 adet koltuk değneği ile görme engelliler için 3 adet baston dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler