Enerji Bir Sen kongresi Trabzon'da yapıldı

 Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri Çalışanları Birliği Sendikası Karadeniz Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu Trabzon Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapıldı.Toplantıya Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Genel Merkez Yöneticileri, Memurse

Enerji Bir Sen kongresi Trabzon'da yapıldı

 

Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri Çalışanları Birliği Sendikası Karadeniz Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu Trabzon Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Toplantıya Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Genel Merkez Yöneticileri, Memursen'e Bağlı Sendikaların Şube ve İl Başkanları, Maden İş Karadeniz Temsilcisi Tuncay Aksoy, Çaykur Trabzon Bölgesi Karaca, Çamlı, Eski Pazar, Hayrat ve Bölümlü Çay Fabrika Müdürleri ile DSİ, TEİAŞ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji müdürlüklerinin yöneticileri Katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Enerji Bir-Sen Trabzon İl Başkanı Mustafa Kuruçelik, üyelerinin sosyal, özlük ve ekonomik haklarının iyileştirilmesi, korunması ve takip edilmesinde hizmet sendikacılığı yaptıklarını belirtti. Genel Merkez ile uyumlu çalıştıklarını, Kongre sonucu şubeleşerek kurumsal bir yapıya kavuşacaklarını kaydeden Kuruçelik, güçlü ve büyüyen bir sendika olarak üyelerine daha iyi haklar elde etmek, hizmet vermek için çaba sarf etmeye devam edeceklerini ifade ederek olağan genel kurulun Enerji Bir-Sen camiasına hayırlı olmasını diledi.

Genel Kurul'da katılımcılara hitap eden Enerji Bir-Sen Genel Başkanı ve Memursen Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sekreteri Hacı Bayram Tonbul ise Türkiye'de memurların iş güvencelerinin Memur-Sen'in teminatında olduğunu belirterek 12 Eylül Anayasa referandumu ile de memurların toplu görüşmeden, toplu sözleşmeye geçerek çok önemli bir hakkın, Memur Sen tarafından kazanıldığını belirti. Tonbul, İş kollarında yetkili sendika olarak memurlar lehine birçok kazanımlar sağlandığını, bundan böylede toplu sözleşme süresince yeni kazanımların devam edeceğini belirterek kongrenin Enerji Bir-Sen üyeleri için hayırlı olmasını temenni etti.

Yapılan seçimler sonucu Karadeniz Şubesi Yönetim Kurulu Mustafa Kuruçelik, Dursun Zengin, Murat Olgun Zeynep Tansel, Süleyman Yılmaz ve Yavuz Ak’dan oluştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler