En zor lise kaydı!

Rize Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi kayıtları sırasında yapılan dayanıklılık testi askeri liseleri aratmıyor.Rize Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’ne kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler önce LGS sınavından okulun

En zor lise kaydı!

Rize Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi kayıtları sırasında yapılan dayanıklılık testi askeri liseleri aratmıyor.

Rize Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’ne kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler önce LGS sınavından okulun puanını kazanmak zorunda. Ardından sınavı kazanan öğrenciler okulda zor bir dayanıklılık testinden geçiriliyor. Bu teste öğrencilere mekik, şınav, barfiks çektiriliyor. Spor testini geçmeyi başaran öğrenciler daha sonra sağlık muayenesine alınıyor. Sağlık muayenesinde öğrenci adaylarının fiziksel durumları, duyu organlarının güçlü olup olmadığı inceleniyor. Dış görünüşte belirleyici kriterler arasında. Bayan öğrenciler fiziki görünümlerinden 30, erkek öğrenciler ise 20 puan alıyor. Düz taban, yüzünde yara izi olan, fiziksel bir engelden dolayı konuşması bozuk olan öğrenciler ise okula kabul edilmiyor.

Rize Hasan Kemal Yardımcı Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi için LGS sınavında okulu tercih eden 160 öğrenci istenilen puanı tutturdu. Ancak okula 70 öğrenci alınacağı için diğer kriterleri de yerinde olan öğrenciler arasında spor testinde alacağı puanlara göre belirleme yapılacağı öğrenildi.

Spor testine giren öğrenci adayları kontrolör öğretmenler karşısında bir hayli ter döktü. Kilolu öğrencilerin istenilen hareketleri yapmakta güçlük çektikleri görüldü. Öğrenciler en çok barfikste zorlandıklarını belirttiler.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel