En Büyük Zenginliğimiz Gençliğimiz

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi 3.olağan toplantısını gerçekleştirdi. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği meclis toplantısının onur konuğu Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık oldu.              Muammer Tosun başkanlığında yapılan toplantıda Gençli

En Büyük Zenginliğimiz Gençliğimiz

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi 3.olağan toplantısını gerçekleştirdi. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği meclis toplantısının onur konuğu Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık oldu.              

Muammer Tosun başkanlığında yapılan toplantıda Gençlik Meclisi’nin faaliyetleri anlatıldı. Toplantıda gençlere hitap eden Vali Kızılcık, “Bu genç yaşınızda insanlığa hizmet edebilmeyi öngördüğünüz için sizlere teşekkür ediyorum. Zaman çok hızlı geçiyor. Eğitim döneminizi bitirip hayata atılacaksınız. Ulu Önder Atatürk’ün bizlere hedef olarak gösterdiği medeniyetler seviyesine ülkemizi taşıyabilecek pozisyona ulaşacağınızdan hiç şüpheniz olmasın. Çünkü hiçbir pozisyon ulaşılamaz değildir” dedi.
               
Geleceğe Dair Ümit Varız
               
İçinde yaşadığımız sistemin demokratik bir sistem olduğunu belirten Kızılcık, “Halkın isteklerini ve beklentilerini karşılayacak sistem demokratik sistemdir. Bu sistem içinde rahatlıkla kendinize millete hizmet edebilecek mekanizmalarda pozisyon alabilirsiniz. Çok varlıklı bir aileden gelmiyor olabilirsiniz ama çağımız bilgi çağıdır. Sizler ailenizden aldığınız eğitimden üniversiteye kadar belirli aşamalardan geçerken fiziki ve teknik anlamda donanımlı okullarda okuyabilmeniz için milli gelirimizin büyük bir çoğunluğu eğitime ayrılıyor.
 
Gençlerimizin eğitilmesi fevkalade önemlidir. Çünkü globalleşen dünyamızda sizin rakibiniz artık dünyanın öbür ucunda yaşayan ve bilgiyi elinde bulunduran bir gençtir. Bunun için çok çalışmalı, öğrenmeli, bilgiye ulaşmalısınız ve ülkemizi uluslar arası alanda hak ettiğimiz yere taşımalısınız. Geleceğe dair ümit varız” diye konuştu.
              
Başarmanın Üç Temel Kuralı
               
Hayatta başarılı olmanın temel kurallarından da bahseden Vali Kızılcık, “Hayatta başarılı olmanın üç önemli kuralı var. Bunlardan biri zamandır. Zamanı iyi yönetmelisiniz. Bir dakikanızı bile boşa harcamamalısınız. İkincisi enerjinizi iyi değerlendirmelisiniz. İnsan hayatta en çok genç yaşlarda bir şeyler yapabilir. Üçüncüsü de bilgiyi yönetebilmelisiniz. Eğer bilgiye sahip olursanız, zamanı ve enerjinizi de iyi kullanırsanız inanın gerçekleştiremeyeceğiniz hiçbir hedef yoktur” dedi.
               
Türkiye’nin en büyük zenginliğinin yetişmiş gençler olduğunun altını çizen Vali Kızılcık, “Ülke olarak sizlere güvendiğimiz için 2023 hedeflerini ortaya koyduk. Bizler bu hedefleri sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Hayatın hangi alanında ne ile uğraşırsanız uğraşın çalışmalarınızı daima bilimsel yapın. Hamasi nutuklarla bir yere varılamayacağını sizlere açıkça ifade edebilirim. Eğer devlet olarak yetişmiş insan gücüyle araştırmaya dayalı politikalar üretirsek işte o zaman ülkemiz hedeflenen noktalara rahatlıkla ulaşmış olur” diye ifadede bulundu.
               
Sizlere Güveniyoruz
             
Vali Kızılcık, ülke olarak katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi gerektiğini de belirterek, “Kadim değerlerimizin dünyaya hakim olmasını istiyorsanız ekonomik olarak güçlü olmak zorundasınız. Bunun yolu da katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesinden geçer. Sizler bunu başarabilecek potansiyele ve güce sahipsiniz. Sizlere güveniyoruz” diye belirtti.
               
Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun da, “Milletimiz gençliğimizi çok önemsiyor. Biz Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi olarak her zaman şehrin bürokratlarıyla gençler arasında köprü vazifesi görmekteyiz. Gençliğimize artık hiçbir şey uzak değil. Sorun varsa çözüm de var. Yenilikçi araştırmalar ve projeler yapıyoruz. Bize bu projelerimizde destek veren valimize ve belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
               
Gençlik Meclisinin olağan toplantısına katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ve KTÜ Uluslar arası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Hayati Aktaş gençlere yönelik birer konuşma yaptılar.
               
Meclis olağan toplantısı daha sonra gençlik meclisinin bu zamana kadar yaptığı ve bundan sonra yapacakları projelerin sunumuyla devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel