Emre Aksoy Haber61 tv'de konuştu

Trabzonspor'da 25-26 Mayıs tarihlerinde yaşanacak olan kongrede Trabzonspor başkan adayları haber 61 TV'de soruları cevapladı.Haber 61 TV'nin bugünkü konuğu Emre aksoy.İşte Emre Aksoy'un konuşmasının satır başları;BAŞKANIN GÖREV SÜRESİKongre sürecinde ilk

Emre Aksoy  Haber61 tv'de konuştu

Trabzonspor'da 25-26 Mayıs tarihlerinde yaşanacak olan kongrede Trabzonspor başkan adayları haber 61 TV'de soruları cevapladı.

Haber 61 TV'nin bugünkü konuğu Emre aksoy.

İşte Emre Aksoy'un konuşmasının satır başları;

BAŞKANIN GÖREV SÜRESİ

Kongre sürecinde ilk adaylığımızı açıkladığımızda söylemiştik. Yine de varız o yönden fikrimiz değişmez. Tüzük tadilatı madem yapılıyorsa 2 yada 3 yıl olarak yani tekrar yapılacak kongrenin mayıs ayına düşürülmesini istiyorum. bunun için bilgilendirme yapılacak. Fakat 7 ay çok kısa bir süre değil. 7 ayda başarı sağlayan bir başkan mutlaka görevine devam edecektir. Bu açıdanda bakılabilir. Trabzonspor kongreler kulübü olarak isimlere geçebilir. aralık ayında yapılan kongreler hem yönetimler hemde futbolcular için yorucu oluyor, onun için bütün kongrelerin mayıs ayında yapılması gerektiğini ve düzenlemenin bu yönde yapılması gerektiğini düşünüyorum.

ADEM KILIÇ'IN BEN BUNU YAPMAK İSTİYORUM DEDİĞİ BİR PROJE VAR MIDIR?

Biz Emre Bey'le yola çıkarken belli bir prensipler çerçevesinde ekip oluşturmayı düşündük. Emre Bey'de vizyonu açık genç bir insan olduğu için anlaşmamız çok rahat ve kolay oldu. Tek adam yönetimlerine ekip olarak karşıyız. Eğer seçimleri kazanırsak ortak akılla bütün arkadaşlarımızla hatta geçmişte emeği geçen büyüklerimizle bir araya gelerek dünya kulübü olan Trabzonspor'un dahada büyümesini, halkla ilişkilerinin çok fazla yaygınlaşmasını üyelerle her zaman iletişim halinde olmasını istiyoruz. Bu Trabzonspor'a güç katacaktır. Tabanından kopuk bir yönetim anlayışından  kesinlikle uzak duracağız. O yüzden bizim ekibimiz çok genç çok başarılı insanlardan kurulu, bunu sağladığınız zaman diğer yapacaklarımız o kadar kolaylaşacağını düşünüyorum ki il hedefimiz bu.  

KAÇ DELEGENİN SANDIĞA GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

4500 - 5000 seçmen olacak diye düşünüyorum. Kongrenin güzel yanı bütün adayların şehir dışından, sadece bizim Trabzon'dan olmamız. Şehir dışından gelecek delegelerde var. Ortalama bir sayı aldık ama bu sayı yukarı çıkabilir.  Ne olursa olsun kongreden  çok başarılı bir sonuçla çıkacağımıza inanıyorum. Yakın zamana kadar gençsiniz, tecribesizsiniz gibi eşeltiriler vardı ama şu görüldüki Trabzonspor tranzondan yönetilmeli mantığı. Yönetimdedki arkadaşlardan bazıları şöyle; Adem Kılıç, Sami Kahraman, Cemil Genç, Koray Turan, Dr. Hakan Usta var.  Herşehir dışında yaşayan işadamının memleketinde evini olması lazım zaten. Bazı adaylarımız bizde Trabzon'a yerleşeceğiz diyor ama insanın işi nerdeyse kendiside orda olmalıdır. geçici olarak yerleşmek çok doğru değil.

BİRLEŞME TALEBİ ALDINIZ MI VEYA TALEP ETTİNİZ Mİ?

Kimseye teklif götürmedik fakat teklif aldık. Teklif edenlerdende Allah razı olsun.  Yönetimler bireylerle değil bütünlükle yürütülür. Kendi ekibinizi kurmanız lazım. Birilerinin oyunuz var, Trabzonspor'u biliyorsunuz anlamıyla bu iş olmaz. Trabzonspor'da son zamanlar hep olağanüstü kongrelerle geçti. Bu Trabzonspor'da olmaması gereken bir olaydı. Eğer ortak kararı alabilecek bir ekip kurarsanız başarı gelecektir. Biz hep oraya geldiğimizde yanımızdaki insanlarla anlaşabilecekmiyiz. Anlaşamadığımız zaman Trabzonspor'a zarar verebileceğimiz düşüncesi için uzak durduk. Yönetimdeki arkadaşımın gönlü yoksa alınan kararda o kararı almam. Onu gerekirse birebir gerekirse toplu olarak ikna etmeye çalışırız. Bunu yapmadığız zaman ileride dağılmalar gerçekleşir. Trabzonspor'da toplantılar tam kadro ile gerçekleştirilemiyor. Bir insan benim kartvizitim olsun diye Trabzonspor'da olayım düşüncesi ile hareket ederse Trabzonspor'a zarar verir.

Kongrede başarısız olup kırılacak bir durumum olsaydı başkan adayı olmazdım. Bizim birleşme gibi bir düşüncemiz yok. bizle birleşecek biri olursa alacağımız yöneticiye mutlaka bakmamız lazım. Birleşelim oyumuz artsın diye alacağımız yönetim yarın yine Trabzonspor'a zarar verir.

GÖRÜŞTÜĞÜNÜZ TRABZON'UN ESKİ SİYASİLERİNDEN NASIL TEPKİLER ALDINIZ?

Mustafa Aşık'tan bahsediyorsunuz, Sayın Eyüp aşığın oğlundan. Onunla da listede olmak gibi bir görüşmemiz yok.  Daha sonradan haberide çıkmıştı öyle bir şeyin olmadığına dair. Bu beni üzüyor, birilerinin adı birilerinin listesinde geçiyor sonra yalanlamalar yaşanıyor. Bu Gerçekten üzücü bir durum. Birilerini alıp oy almak yerine alacağınız insanlarla nasıl çalışabileceğinize bakmanız lazım. 

Mustafa Aşık gerçekten dörtdörlük bir insan ve koyu bir Trabzonspor taraftarı. Sayın Eyüp Bey'le biz daha önde görüştük. Bazı açıklamaları yaptılar ve tüm gücüyle arkamızda olduklarını söylediler. Ama ben kendinin bunu söylemesini istedim. benim ağzımdan çıkmış birşey olmasın istedim.

Maçın Ankara'da olması güzel oldu. Çalışmalarımızı yarıda bırakmadık. Kupa maçına alacağız ümidiyle gittik. O heyecanı yaşamak için gittik. Alabileceğimiz bir maçtı aslında. İlk 10 dakika oynayan takım 20-25 dakika dayanabilseydi öne geçen bir Trabzonspor olacaktı. Ondan sonrası çok kolay gelecekti. Fenerbahçe çok üstün bir top oynamadı dün akşam. çalışmalarımızda sadece Eyüp Aşık'la değil eski başka bakanımızlada görüştük. milletvekillerimizlede görüştük. Güzel görüşmeler geçti. Biraz daha eskilerle görüştük yenilerden ziyade. Yenilerlede görüştük tabi. Bu yarış 26'sı akşamı neyi gösterirse göstersin, 27'si sabahı aynı Trabzonspor ruhuyla uyanamıyorsak şahsımız olarak çok şeyleri kaybetmiş oluruz.

Başkanlığa seçilirse Tolunay Kafkas'la çalışır mı? Devamı 2.sayfada

TRABZONSPOR'UN BORCU

Bundan 4-5 ay önce 1461 Trabzon'un İstanbul'a satılması gibi görüşmeler vardı. 1461 trabzon sattılmasın diye bir 12 Milyon TL'lik bütçe yapmıştık. 1461 Trabzon satılırsa Trabzonspor'un bunu alması lazım. 1461 Trabzon kesinlikle Trabzonspor'un kaybetmemesi gereken bir takımdır. Bugün yarın satılır diye bir bütçe yapmıştık topladığımız parayı dağıtmadık.Bu yönetim süresinde de hem arkadaşlarımızdan ve hemde destekçilerimizden evraklarla birlikte topladığımız 40 Milyon TL'lik bir bütçemiz var. Trabzonspor'a biz para hibe etmeyeceğiz, bunun sözünüde vermeyiz. Trabzonspor'un zaten paraya ihtiyacı olmaz. Yaşanan sıkıntılardan dolayı gelen bir süreç var. Biz bu süreci geçtikten sonra Trabzonspor'un 6 ay sonra paraya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Yanlış yönetimle Bugün 40 değil 100'de verseniz yarın bir 100'e daha ihtiyaç olur. Bu süreci atlattıktan sonra zaten Trabzonspor kendi bütçesi ile yol alacaktır. 

Biz Ağustos ayını değil önümüzdeki sezonu aşabilecek şekilde çalışıyoruz. Trabzon'da yaşadığımız için burada insanların yüzüne bakacağız, onun için yanlış yapma gibi bir durumumuz yok. Onun için bu hesapları çok ciddi anlamda inceledik ve detay yaptık. yeni sezon yapılanması ve transferler için hazırlanan bir bütçe olacak. 40 Milyon'luk bir bütçe hazırladık, bunun yanıonda Trabzonspor'a hiç mi para gelmeyecek. Artı gelir getirecek projeler zaten yapacağız. Trabzonspor'un ciddi anlamda bir sponsorluk sıkıntısı var. Bilmemize rağmen kulüpten gelir gider tablosunu istedik. Bizim zaten en büyük projemiz şeffaflık ilkesi ile Trabzonspor internet sitesinden gelir gider bilançosunu 3 ayda bir halkla paylaşacağız. İnsanların rahatlıkl aanlayabileceği şekilde yapıp paylaşacağız.  

TRANSFER

Geçmişteki hataları yapmak istemiyoruz. Şunu aldım bunu aldım ama ortada kimse yok.   Bunlar üzücü şeyler. Görüştüğümüz hocalar var. Tolunay hoca ile bu yola çok devam etmeyi düşünmüyorum. Kesip atmış değiliz ama Trabzonsporun alt yapısında oyuncu alıp görebilecek, inceleyebilecek hocalarla yola devam etmek istiyoruz. Futbol şube sorumlusu olarak yönetimdende bir arkadaş olacak çalışan bir ekipte olcak bunun altında. İzleme komitesi gerçekten profesyonel açılaşn bir komite olacak.  Geçmişte bu işi çok ciddi analiz etmiş insanlarla çalışacağız. Ama herşey Trabzonspor için. bugüne kadar bu konuları konuşmak istemedik, çinkü ciddi bir kupa maçı vardı önümüzde.  Tolunay Hoca Son 20 dakikadaki kadroyu ilk dakikalarda oynatsa belki de maçı alabilirdik. Yrdun her tarafından gelen insanlar vardı. yaşanan olay da çok yakındım aslında. Küçük bir sebepten polisin yaptığı bir hata var aslında. Ortada gergin bir ortam yoktu am agerginleşti olay olsa o taraftarın önünde kimdse duramazdı. Yine bizim taraftarımız kendini bildiği için orada olaylar durdu. Trabzonspor kupayı hakeden bir takımdı. 

Çalışmayacağız bitirdik gibi bir anlayışımız yok. Ne çalışmalar yapılmış Tolunay Hoca ile konuşmamız lazım. onun için kesin gidecek bir cümle kurmadım kurmamda . Tolunay Hoca'nın geliş şekli yanlıştı. Hırsın diğer başkan adaylarına yaptırdıklarını görüyorsunuz. Çok hızlı karar veririm ama verdiğim hızlı kararı hızlı düşünerek karar veririm.

ADEM KILIÇ

Bir yıl önce sayın başkanımız adayolmayacağım diyordu. şimdi 5 tane aday çıktı. Ben bundan çok mutlu oldu. bu ekiplerin ürettiği projeler kötü projeler değil. Bizim düşünemeyip başkalarının düşündüğü projeler varsa onlarıda değerlendireceğiz. Bir sinerji oluturacağız. Ben fil çekerkende Trabzonu plato haline getireceğim diyordum şimdi yeni filmler çekiliyor. Bizim genç ekibimiz çok iyi işler yapacaktır. Ve ağutos ayında yeni bir sinema filmi çekeceğiz trabzon'da

TRABZONSPOR BRANŞLARI

Trabzonspor'u spor kulübü yapmak istiyoruz. sprocularımız hep başka takımların oyuncuları olarak yarışlara katılıyor. Bunlar Trabzonspor çatısı altına almak istiyoruz. bunlara sponsorluklarla geliştireceğiz.

FEDERASYON

Ya federasyon bizi kabullenir yada bir onalrı sileriz ve federasyon karşısında daha dik duran sadece konuşan değil icraattede dik duruşumuzu sergileyeceğiz. Bize bizim lobimiz lazım. Ulusal medyada dik durmamızda çok önemli. Biz orada iş yapmadığımız için onlar bize istediklerini yaptıramazlar. Hakkımız yendiğinde aslnalar gibi karşılarında dik duracağız çünkü onlarla hiçbir iş ilişkimiz olmayacak. 

AKYAZI STADI

Akyazı Stadı çok büyük ve çok güzel bir porojedir. sayın nuri albayrak'ın hakkını vermek lazım. Akyazı stadını hızlandırmak için herkesle görüşeceğiz. Anbvi aker'i de bırakmayacağız. Avni Aker tarih yazılmış bir yer. Avni akeri asla bırakmayı düşünüyoruz.

İsterdik listemizde olmasını. çalışmalarımız hala sürüyor. bizimle aynı noktada karar verecek bir bayan yönetici biz de istiyoruz. Ama yönetimde olmasa bile alt branşlarda çalışacak bir ekibimiz var. Bunların şiçinden bir yönetici alabilirmiyiz buna karar vereceğiz.

BAŞKAN ADAYLARININ PARA HİBE ETMESİ

Trabzonspor'a her verilen para helaldir. böyle bir sürecin başkan adaylarının önüne mecbur kılınması çok doğru değil. Seçme hakkı olmayanın seçilme hakkınında olmaması lazım. böyle anti demokratik maddelerin tüzüğe girmesdi hata olur. Bu tür kısıtşlamaların yapılması döoru değil. Tüzüğün daha dikkatli ele alınması gerekir. Eğer biz başkan olusak bizden sonraki dönemlerin paraya ihtiyacı olmaz. Bizim çok ciddi projelerimiz var.  

EMRE AKSOY'UN PROJELERİ

Tek payda var Trabzonspor. Çok cidi projeler yaptık. En büyük projemiz marinayı aktif bir yaşam alanına çevirmek. Trabzonspor'un üye sayısını artırmak için yaptığımız bir proje, ben orayı hiç görmedim denmemesi için yapacağımız bir proje. Yabancı oyuncu sevdamız yok ama. Trabzon'daki kolejler çok zor öğrenci alıyor. Her çocuk Trabzonspor kolejinde okumak isteyecek. görüşmelerimizi de yaptık. Maddi anlamdada çok ciddi katkı sağlayacak bir proje. bir olimpiyat köyü projemiz var. Herkesin gelip gezebileceği alışveriş yapıp eğlenebileceği bir proje yapmayı düşünüyoruz.

YABANCI OYUNCU

Devletin ve TFF'nin en büyük yanlışı şu ki neden hale süper kupa oynanmış değil. adalet neden çalışmıyor. Ne zamanki yabancı oyuncular eklenmeye başladı Trabzonspor özünden kopmaya başladı. federasyonun yanabcı sayısını bence 2+1'e düşürmesi gerekir. Trabzonspor çok yıldız yaptı ama yıldızları oynatamadı. Omurgaya ekli 2 yabancı ve Türkiye'den oyuncularla Trabzonspor başarıya ulaşır.

 

ADEM KILIÇ: Futbolcuları kim yetiştiriyor. Millet olarak bu kadar yetenekli oyuncularımız varken neden kendi oyuncularımızı değerlendirmiyoruz. 1461 Trabzon hocasından futbolcusuna kadar o ruhu yakalamış. Ben 13-14 Futbolcunun karadeniz ve Trabzon kökenli olmasını tercih ederim.

Trabzonspor bu süreçte önceden kendi evlerinde konaklatıyordu. Am bundan sonra futbolcu kendi eşyasını alacak. Biz alacaksakta bizim şartlarımızda olacak. Taraftar oyuncuyu tanımıyor. Taraftar oyuncudan çok uzak. taraftarla içiçe olmak için imza günleri düzenlenebilir. Bir yerde oturup çay içilebilir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel