Emniyet'ten tüm teşkilatlara gizli yazı!

DHKP/C terör örgütünün ‘AK Parti'nin katil polisi, her hafta birinizi teşhir edeceğiz' adlı çalışma başlattığını tespit eden Emniyet Genel Müdürlüğü, özellikle üst düzey ve kritik görevlerde bulunan müdür, şube müdürü, amir ve polis memurlarının sanal dün

Emniyet'ten tüm teşkilatlara gizli yazı!

DHKP/C terör örgütünün ‘AK Parti'nin katil polisi, her hafta birinizi teşhir edeceğiz' adlı çalışma başlattığını tespit eden Emniyet Genel Müdürlüğü, özellikle üst düzey ve kritik görevlerde bulunan müdür, şube müdürü, amir ve polis memurlarının sanal dünyada yer almasını yasakladı.

İNTERNETTEN HEDEF GÖSTERECEKLER

DHKP/C terör örgütünün her hafta bir polisi internetten deşifre ederek hedef göstermeyi planladığını tespit eden istihbarat kaynakları, Facebook ve Twitter adlı sosyal paylaşım sitelerinde teşkilat mensupları hakkında özel bilgilerin yer aldığına dikkat çekti. İstihbarat kaynaklarından gelen bilgiler üzerine harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, gizli bir yazıyla tüm teşkilatı uyardı.

ADRES VE FOTOĞRAFLAR KALKACAK

81 İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen gizli yazıda, sosyal paylaşım sitelerinin kullanılması yasaklandı. Yazıda ayrıca teşkilat mensuplarının yakınları ve arkadaşları tarafından sanal ortamda fotoğraf ve adres gibi kişisel bilgilerinin paylaşılmaması da istendi.

HAYATA DÖNÜŞ UYARISI YAPILDI

Hayata Dönüş operasyonlarının yıldönümünde olası saldırılara karşı da uyarı yapıldı. 19-22 Aralık 2000 tarihleri arasında cezaevlerindeki örgüt mensuplarına yönelik gerçekleştirirlen operasyonların yıldönümünde, dönemin bürokratları için alarm verildi. Başta dönemin Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk olmak üzere bürokratların koruma duvarının güçlendirilmesi istendi. Bu arada Tunceli Ovacık kırsalında düzenlenen operasyonlarda yakalanan Maoist Komünist Partisi (MKP) üyesi 24 kişinin intikamını almak için örgütün eylem kararı aldığı bilgisi paylaşıldı.

24 EYLEMCİNİN ADI BELLİ

Emniyet Genel Müdürlüğü, örgütlerin eylem planlarına yönelik istihbarat çalışması yapılmasını istedi. Şüpheli paketlere karşı duyarlı olunması istenen gizli yazıda, eylemlerde yer alacak 24 kişiye örgüt tarafından sahte kimlik dağıtıldığı belirtildi. Sahte kimliklerin listesi emniyet birimleriyle paylaşıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler