Emekli ve memurlara müjde!

 Bu yıl yüzde 4+4 zam alan memurlar ile memur emeklileri, enflasyonun yılın ikinci yarısında yüzde 4'ü geçmesi durumunda, 2013'ün Ocak ayında verilecek zamlarına ilaveten, enflasyon farkı da alacaklar. İşçi emeklileri de farktan yararlanacak. Yılın ikinci

Emekli ve memurlara müjde!

 Bu yıl yüzde 4+4 zam alan memurlar ile memur emeklileri, enflasyonun yılın ikinci yarısında yüzde 4'ü geçmesi durumunda, 2013'ün Ocak ayında verilecek zamlarına ilaveten, enflasyon farkı da alacaklar.

 
İşçi emeklileri de farktan yararlanacak. Yılın ikinci yarısında enflasyonun şu an itibarıyla yüzde 3.35 olduğunu söyleyen Mehmet Şimşek, "Yani önümüzdeki 2 ayda enflasyon eğer 0.65puanın altına düşmezse veya o civarda kalmazsa ilave artış yapılır" dedi. 2012'nin ilk 6 ayında enflasyon oranının yüzde 1.9 olduğunu, fakat memura yüzde 4 oranında maaş artışı yapıldığını hatırlatan Şimşek, yılın ilk yarısında enflasyonun 2 katından fazla maaş artışı yapıldığını belirtti.
 
Şimşek, 1 puanlık maaş farkının bütçeye yükünün 1 milyar lira olduğunu da vurguladı.Öte yandan uzmanlar, yılın ikinci yarısında enflasyonun yüzde 7'nin üzerinde olmasını bekliyor. Bu da memurların maaşına eklenecek enflasyon farkını yükseltiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler