Emekli oldu ama dava devam ediyor

Rize’de, SSK’lı Ali Yılmaz’ın iki bin çalışma günü, başka bir Ali Yılmaz’ın çalışma günlerine eklendiği için 13 yıl önce yargıya başvurdu. Yılmaz, emekli oldu ama davası halen sürüyor. Ali Yılmaz isimli SSK’lı, iki bin iş gününün başka bir Ali Yılmaz (53)

Emekli oldu ama dava devam ediyor
Rize’de, SSK’lı Ali Yılmaz’ın iki bin çalışma günü, başka bir Ali Yılmaz’ın çalışma günlerine eklendiği için 13 yıl önce yargıya başvurdu. Yılmaz, emekli oldu ama davası halen sürüyor.
 
Ali Yılmaz isimli SSK’lı, iki bin iş gününün başka bir Ali Yılmaz (53)’ın çalışma günlerine eklendiği için 13 yıl önce açtığı dava, iki bin gün fazladan çalışıp emekli olmasına rağmen halen devam ediyor. Yılmaz, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 
“21 Temmuz 1977 de Fındıklı Belediye Gazinosu'nda işçi olarak çalışmaya başladım ve işe giriş bildirgem elimde. O tarihte başlayan sigortalılığım 1980 yılında askere gidene kadar devam etti. Askerlik dönüşü 1984 yılında Çaykur’a ait Cumhuriyet Çay Fabrikası'nda işe girdim. Aradaki sigortalılık günlerim ortada yok. Yaptığım araştırmada 2 bine yakın günümün başka bir Ali Yılmaz’a kaydedildiğini öğrendim. Yaptığım itirazla bir türlü sonuç alamadım. Bu nedenle Rize 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açtım. Dava 13 yıldır devam ediyor. 2007 yılında askerlik borçlanması yaparak 6 bin 600 gün ile emekli oldum. Normal de askerlik borçlanması yapmadan emekli olmam gerekirdi. İki bine yakın günüm başka bir Ali Yılmaz’a verildi ve açtığım dava hâla devam ediyor.” 
 
Hukuk mücadelesinin devam ettiğini söyleyen Ali Yılmaz, “13 yıldır süren bir dava hâla sonuçlanmadı, ben sadece alın teri akıttığım yıllarımı geri istiyorum” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel