"Elini çek Filistin'den"

Trabzon Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Mustafa Yıldız, “Türkiye İsrail'in bu saldırgan tutumundan vazgeçirmek için detaylı barış görüşmelerinden çekilmeli ve İsrail ile olan her türlü anlaşmalar gözden geçirmelidir” dedi. İsrail askerlerinin bölgeden çek

"Elini çek Filistin'den"
Trabzon Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Mustafa Yıldız, “Türkiye İsrail'in bu saldırgan tutumundan vazgeçirmek için detaylı barış görüşmelerinden çekilmeli ve İsrail ile olan her türlü anlaşmalar gözden geçirmelidir” dedi.


İsrail askerlerinin bölgeden çekilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Yıldız, “İsrail 2008 yılında Filistin'e başlattığı saldırıları genişletip derinleştirerek sürdürmektedir. Gazze iki haftadır, havadan ve karadan saldırı altındadır.
Bu saldırılarda içinde çok sayıda sivilinde olduğu yüzlerce kişi yaşamını yitirmiş ,binlercesi yaralanmıştır. Devam eden bu saldırı ,daha önceleri yapılmış saldırılar gibi her türlü insani değerin, savaş hukukunun yok sayıldığını ortaya koyan acı bir gerçektir.Şöyle ki saldırılar da hastaneler vurulmakta, ambulanslar hedef alınmakta, fosfor bombaları kullanılmaktadır.
Birleşmiş Milletler acilen devreye girmeli İsrail'in Gazze'de ki işgali sona ermeli ve askerlerini bölgeden çekmelidir. Bu çağrı bütün insanlık içindir.
Bu bağlamada İsrail'in barışın peşinde koşmaktan başka hiçbir şansı yoktur. Çünkü geçmişin de büyük acılar yaşayanlar ancak barış içinde huzur bulabilirler.
Türkiye İsrail'in bu saldırgan tutumundan vazgeçirmek için detaylı barış görüşmelerinden çekilmeli ve İsrail ile olan her türlü anlaşmalar gözden geçirmelidir.
Savaşlar nedeniyle acı çekmiş ve çekmeye devam eden tüm insanların acılarını paylaşıyor. Bu acının insanların savaşlar nedeniyle yaşayacağı son acının olmasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel