Elektrikte indirim dönemi

Kullandığı elektriği istediği şirketten alma hakkı tanıyan ‘serbest tüketici’ olma limitinin Şubat döneminden itibaren 135 TL ye düşmesi ‘fatura taşıma’ dönemi başlattı.Piyasada elektrik ticareti yapan 10’a yakın şirketten biri olan BİSEN Enerji, faturası

Elektrikte indirim dönemi

Kullandığı elektriği istediği şirketten alma hakkı tanıyan ‘serbest tüketici’ olma limitinin Şubat döneminden itibaren 135 TL ye düşmesi ‘fatura taşıma’ dönemi başlattı.
Piyasada elektrik ticareti yapan 10’a yakın şirketten biri olan BİSEN Enerji, faturasını kendisine taşıyan tüketicilere EPDK’nın açıkladığı fiyatların üzerinden yüzde 25 indirim yapma kararı aldı.

Konuyla ilgili bilgi veren BİSEN Enerji Doğu Karadeniz Bayisi Berk İletişim’in Genel Müdürü Cihan Çiğdem, aylık 135 TL elektrik faturası ödeyen herkesin serbest tüketici konumunda olduğunu söyledi. Bu limitin ilerleyen zamanlarda 75 TL’ye düşmesinin beklendiğini belirten Çiğdem, bu durumun 2015’te ise tamamen sıfırlanacağını söyledi.

SİSTEME NASIL GEÇİLECEK?
Limitin 135 liraya düşmesiyle bir anda 10-12 milyon abone serbest tüketici konumuna geçecek. Yani kullandığı elektriği istediği yerden alabilecek. Cihan Çiğdem, bu noktada kendilerinin de tüm hazırlıklarını yaptıklarını belirterek kendilerine geçen abonelere yüzde 25 indirim yapacaklarını, yapılacak indirim sonrası tüketicinin 135 liralık faturada yıllık kazancının 150 - 160 TL arasında olacağını söyledi. Çiğdem “Hepinizin elektrik faturasına talibim. 2 ay içinde sizi sisteme dâhil ederim. Takip edin. Faturanız ucuzlamazsa bizi afişe edin” dedi.

Sisteme geçiş şartlarını da açıklayan Çiğdem “Öncelikle eski faturada borcun olmaması lazım. Ayrıca şu anda EPDK’nın serbest tüketici için fatura bedeli şartı olan 135 liralık tüketim gerekiyor. Başvuru her ayın 5’ine kadar yapılabiliyor. Bugün başvuru yapılınca yeni faturaya geçiş 1 Nisan itibariyle olacak” dedi.

'PAT' DİYE ELEKTRİK KESMEYE SON
Çiğdem, fatura taşımayla birlikte tüketicinin elektriğinin aniden kesilme riskinin de ortadan kalkacağını ve mevcut durumda son ödeme tarihini atlayan tüketicinin elektriğinin gönderilen uyarı yazısının hemen ertesinde kesildiğini, yeni dönemde ise tüketiciye biraz daha tolerans tanınacağına dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel