Ekmeğini mermerden çıkarıyor

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesi Ambarlı Köyünde yaşayan 2 çocuk annesi 50 yaşındaki Sevgi Kırcı, eşiyle birlikte mermer ustalığı yaparak ekmeğini taştan çıkartıyor.Karedeniz Bölgesi'nin cefakâr kadınları her geçen gün mesleklerine bir yenisini daha ekleyip, e

Ekmeğini mermerden çıkarıyor

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesi Ambarlı Köyünde yaşayan 2 çocuk annesi 50 yaşındaki Sevgi Kırcı, eşiyle birlikte mermer ustalığı yaparak ekmeğini taştan çıkartıyor.

Karedeniz Bölgesi'nin cefakâr kadınları her geçen gün mesleklerine bir yenisini daha ekleyip, ev ekonomisine katkıda bulunuyorlar. Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde yaşayan Sevgi Kırcı, eşinin iyi bir mermer ustası olduğunu, 2 yıl önce oğlunun askere gitmesiyle eşinin tek kaldığını, eşine yardımcı olmak amacıyla bu işe başladığını ve birçok erkeğin yapamadığı işleri yaptığını söyledi.

Sevgi Kırcı “Daha önceden bu işte çalışmışlığım yoktu. Oğlum askere gidince eşimle birlikte çalışmaya başladım. 2 yılda mermerle ilgili tüm ayrıntıları öğrendim. Merdiven, mezar işleri, park alanları işlerini eşimle birlikte rahatlıkla yapıyorum. Yapamadığım hiçbir mermer iş yok ve her türlü mermeri tanıyorum. Artık usta oldum. İşimden çok büyük haz duyuyorum. Azmim ve gayretlerimle Karadeniz kadınını bu sektörde de temsil etmenin haklı gururunu yaşıyorum” dedi.

Karadeniz kadının azminin bitmeyeceğini belirten Kırcı, “Hayat pahalı ve ihtiyaçlarımız var. Sıkıntılarımız var. Biz oturduğumuz yerden ekmek parası kazanmıyoruz. Ben evimi geçindirmek için ekmeğimi taştan çıkartıyorum. Oğlumun askerden dönmesine 25 gün var. O dönünce ben işime yine devam edeceğim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel