Eğitimciler MEB'i protesto etti

Zonguldak'ta Aktif Eğitim-Sen üyeleri Madenci Anıtı'nda Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamalarını protesto etti. Eğitimciler, MEB'in uygulamalarının içi boş olduğunu ifade etmek için siyah balon patlattı.  Madenci anıtında toplanan Aktif Eğitim-Senli öğre

Eğitimciler MEB'i  protesto etti
Zonguldak'ta Aktif Eğitim-Sen üyeleri Madenci Anıtı'nda Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygulamalarını protesto etti. Eğitimciler, MEB'in uygulamalarının içi boş olduğunu ifade etmek için siyah balon patlattı. 
 
Madenci anıtında toplanan Aktif Eğitim-Senli öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)'nın fişleme, tasfiye ve kadrolaşma gibi illegal faaliyetleri bir an önce terk ederek asli görevi olan eğitim-öğretime yönelmesi gerektiğini vurguladı. 
 
Aktif Eğitim-Sen Zonguldak Temsilcisi Yıldıray Uysal, "Yeni eğitim öğretim yılı, MEB'in yanlış, yanlı ve maksatlı uygulamaları nedeniyle birçok problemle birlikte başladı. Bakanlığın tutumundan öyle anlaşılıyor ki, bu problemler kısa vadede çözülmek şöyle dursun, daha da derinleşme, çözümü giderek zorlaşan sorunlar yumağına dönüşme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Biz Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, ne ülkemizin yarınlarını emanet edeceğimiz çocuklarımızın ne de bugün bu çocuklarımızı emanet ettiğimiz eğitim çalışanlarımızın, iktidarın ve bakanlığın basiretsiz, hukuksuz ve maksatlı uygulamalarına mahkûm edilmesine seyirci kalmayacağız. Çözüm odaklı bir sendika olarak söz konusu bütün konuların aktif ve teyakkuz halinde takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu hususta duyarlılık sahibi herkesi, ortak doğrularda ve çözümü hedefleyen yapıcı çalışmalarda iş birliği yapmaya davet ediyoruz. Birilerinin yasal sorumluluklarını yerine getirmemelerine inat, Aktif Eğitimciler olarak, devletimize, milletimize, eğitim sistemimize ve öğrencilerimize karşı sorumluluklarımızın bilinciyle aralıksız çalışmaya devam edeceğiz." dedi. 
 
Yıldıray, ayrıca okullardaki iş barışını olumsuz etkileyecek, öğretmenlerin verimliliğini düşürecek siyasal ve sendikal kadrolaşma ile mali, teknik ve sosyal açıdan iyi planlanamamış bir rotasyon dayatmasına karşı olduklarını sözlerine ekledi. 
 
Eğitimciler daha sonra MEB uygulamalarının içi boş olduğunu temsili olarak siyah balon patlatarak gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler