Eğitim şehri Trabzon için çalışıyoruz

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türk Eğitim Vakfı’nı ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.Bostancı Mahallesinde bulunan TEV Kız Öğrenci Yurdunda gerçekleştirilen  ziyaret programına Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutan

Eğitim şehri Trabzon için çalışıyoruz

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türk Eğitim Vakfı’nı ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Bostancı Mahallesinde bulunan TEV Kız Öğrenci Yurdunda gerçekleştirilen  ziyaret programına Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek, Belediye Başkanvekili Seyfullah Kınalı,Trabzon Belediyesi Meclis Başkanı Nusret Onur, Belediye Meclis Üyesi Fikriye Eskici, İş adamı Erol Tuna ve öğrenciler katıldı.

Öğrencilerle yaptığı sohbette Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’u öğrenciler için yaşanılabilir, ideal bir şehir yapmak için uğraştıklarını ifade ederek,  “ Trabzon sizlerin hayatınızda önemli bir yere sahip olacaktır. Ben inanıyorum ki mezun olup iş hayatına atıldıktan sonrada burayı özleyecek ve her zaman ziyarete geleceksiniz. Trabzon insanı Karadeniz insanının genel karakterini taşıyor. Daima yüreği merttir. İnsan sevgisi uygarlığın şehridir bu şehir.  Öğrencilerimizin ulaşım, sosyal tesislerden yararlanma ve diğer aktiviteler konusunda en iyi hizmeti verebilmek için  belediye olarak ellimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Toplu taşımada öğrencilerin konforlu ve güvenli ulaşımı için toplam  50 yeni  otobüsü hizmete sunduk. Bunu taşımış olduğumuz sorumluluk gereği yaptık. Sefer sayılarımızı da arttırarak öğrencilerimizin mağdur olmamasına çalışıyoruz. Toplu taşımada bilet fiyatlarına zam yapmayarak hem öğrencilerimizin mağdur olmasını engellemeye çalışıyor, hem de diğer toplu taşımalar arasında bir denge sağlıyoruz. Yine Belediye olarak öğrencilerimizin de çok rağbet göstereceğine inandığımız Üniversite Mahallemizde 5 bin 200 metre kare alana sahip spor temalı park yapmaktayız. Spor Temalı Park'ın içerisinde çocuk oyun alanı, koşu pisti, spor alanları, kapalı otopark, kapalı spor salonu (kapalı spor salonunun içerisinde iki adet jimnastik salonu ve bir adet squash solunu) piknik alanı ve kafeterya bulunuyor. Yine aynı şekilde 2011 EYOF Spor ve Hatıra parkını Trabzonluların ve siz öğrencilerimizin hizmetine açtık. Boş zamanlarınızda sizleri Türk-Japon Kültürünün özelliklerinin sergilendiği parkımıza bekliyoruz. Bizler her zaman halkın, toplumun ve öğrencilerimizin yanında olduk ve bundan sonrada olmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Konuşmasında öğrencilere nasihatlerde de bulunmayı ihmal etmeyen Başkan Gümrükçüoğlu, "Biz sizleri geleceğimiz olarak görüyoruz. Dünyanın diğer tüm gençleri ile her alanda yarışabilecek donanımda olduğunuza inanıyoruz. Türkiye'nin geleceği yarının  idarecileri olarak sizlerden sigaradan ve alkolden uzak durmanızı istirham edeceğim. Birbirinize karşı her zaman sevgi dolu ve anlayışlı olun. Alanınızda her zaman en iyisi olmaya gayret edin. En az bir yabancı dili muhakkak öğrenin" şeklinde konuştu.

Gümrükçüoğlu ayrıca bir kız öğrencinin Fenerbahçe forması ile şehirde gezmeye çekiniyorum demesi üzerine, Tabi bizlerde sporun dostluk ve kardeşlik olduğunun bilinmesini isteriz. Bu dostluk ortamının devam etmesi  için her şeyden önce Trabzonspor'un gasp edilen şampiyonluk kupasının gerçek sahibine iade edilmesi gerekir" şeklinde cevap verdi.

Öğrencilerle bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Vali Öz ise “Bugün çok güzel bir program vesilesiyle bir araya geldik. Binanın fiziki mekanı ve çevresi çok güzel. Burada güzel bir barınma ve geleceğe hazırlanma imkanı var. Öğrencilerimizin bu güzel imkanlardan yararlanarak geleceğe hazırlanması önemli. Bu yapının oluşmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Ancak öğrencilerimizin bazı talepleri oluyor. Yurda ulaşım konusunda bazı sıkıntılar var. Belli saatlerde servis konulursa bu sıkıntıların aşılacağına inanıyorum. Ayrıca yurda gelişte güzergahın aydınlatılması için de tedbirler alınacak” dedi.

TEV Trabzon Şube Başkanı Hasan Melek ise, Türk Eğitim Vakfı, üniversite okumaya gelen genç kızların çağdaş, güvenli ve konforlu ortamlarda barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere bu şubeyi Trabzon’da açtıklarını belirtti. Türk Eğitim Vakfı Trabzon Kız Öğrenci Yurdunun 250 yatak kapasitesine sahip olduğunu söyleyen Melek, yurdun teknik donanımı konusunda bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel